Tomáš Šuhajda Krimi

Hankovčan (66) lieta v problémoch: Nelegálny výrub a škoda viac ako 12-tisíc eur

Policajti obvinili Hankovčana (66), ktorý mal podľa nich nelegálne vyrúbať 23 stromov a spôsobiť tým škodu na spoločenskej hodnote vo výške viac ako 12 400 eur.

Ilustračný obrázok k článku Hankovčan (66) lieta v problémoch: Nelegálny výrub a škoda viac ako 12-tisíc eur
Zdroj: TASR

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Koškovce začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov mužovi z obce Hankovce, okres Humenné.

„Na základe doposiaľ zistených skutočností mal obvinený v priebehu mesiaca február 2014 na parcelách vedených ako orná pôda – nachádzajúce sa v chránenom vtáčom území – Laborecká vrchovina, v katastrálnom území spomínanej obce, vykonať bez povolenia výrub 23 kusov samovoľne rastúcich stromov,“ informovala Humenné24 krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Tento výrub bol podľa jej slov v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny, kde je potrebné zákonom stanovené povolenie.

„Obvinený svojím konaním spôsobil priamu majetkovú škodu vo výške 189 eur a škodu na spoločenskej hodnote vyrúbaných drevín vo výške viac ako 12 400 eur,“ uviedla Migaľová a dodala, že výrub bol taktiež v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu prírody a krajiny. Obvinený je stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM