Futbal

Futbalová jedenástka dvadsaťročia na Slovensku: V hre sú aj dve ikony humenského futbalu!

Fanúšikovská anketa pri príležitosti dvadsiateho výročia futbalovej ligy na Slovensku. Vyberá sa najlepšia jedenástka dvadsaťročia a v hre nájdeme aj dve mená, ktoré sú úzko späté s humenským futbalom.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová jedenástka dvadsaťročia na Slovensku: V hre sú aj dve ikony humenského futbalu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Anketu pripravila Únia ligových klubov spolu s ďalšími partnermi a fanúšikovia v nej hlasujú o najlepšiu jedenástku dvadsaťročia, ale aj hráča a trénera Corgoň ligy. Sedemčlenná komisia odborníkov navrhla na každý z jedenástich postov troch adeptov, spolu tak 33 mien. Hlasuje sa od začiatku marca do konca mája.

Nás teší fakt, že v hre sú aj dve veľké futbalové mená späté s humenským futbalom. Ide o nášho odchovanca Mariána Čišovského (34), ktorý sa len nedávno stal humenským Športovcom roka 2013 a už zosnulého Petra Dzúrika (†41), ktorý tu pôsobil v časoch najväčšej slávy humenského futbalu. Ten sa uchádza aj o najlepšieho futbalistu vôbec, ktorý behal po slovenských futbalových trávnikoch za posledných dvadsať rokov.

V roku 1996 doviedol stopér Peter Dzúrik ako kapitán vtedajší FC Chemlon Humenné k víťazstvu v Slovenskom pohári (video) a Humenné si následne zahralo aj vo futbalovej Európe. Humenský štadión praskal vo švíkoch… Žiaľ, v roku 2010 tento rodený kapitán, ktorý si niekoľkokrát navliekol na rukáv kapitánsku pásku aj v reprezentačnom drese, podľahol zákernej chorobe.

Marián Čišovský, ktorého meno sa v ankete jedenástky dvadsaťročia uchádza o post pravého obrancu, aktuálne pôsobí v českom klube Viktoria Plzeň a figuruje aj v širšom kádri futbalovej reprezentácie.

Foto: ilustračné

Futbalová jedenástka dvadsaťročia na Slovensku: V hre sú aj dve ikony humenského
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM