Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Miesta v Humennom, na ktorých pribudli spomaľovače či radarové tabule

V Humennom pribudli v posledných mesiacoch retardéry aj radarové tabule. Cieľom je zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie na území mesta. Pozrite si s odstupom času nové nástroje na humenských cestách obrazom.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Miesta v Humennom, na ktorých pribudli spomaľovače či radarové tabule
Zdroj: Dnes24.sk

Na projekt Osadenie dopravného značenia, spomaľovačov a radarových informačných tabúľ pri komunikáciách v meste získalo mesto dotáciu z rezortu financií. V rámci projektu sa osadili tri radarové tabule a to na uliciach SNP, Laborecká a Brestovská. Retardéry pribudli na Kudlovskej ulici pred materskou školou v oboch smeroch, na Pugačevovej ulici jednosmerne a na Komenského ulici v oboch smeroch a to pri gymnáziu a budove LDCH.

Po získaní dotácie miestna radnica informovala aj o dôvodoch projektu, pričom poukázala na skutočnosť, že jednou z hlavných príčin dopravných nehôd v Humennom je neprimeraná rýchlosť vodičov. Od januára do júla 2014 udelili príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom za rýchlosť v blokovom konaní 1 234 pokút. Za toto isté obdobie došlo k 88 dopravným nehodám, pričom dve z nich mali smrteľné následky.

Radnica si od umiestnenia radarových tabúľ a spomaľovačov sľubuje zníženie nehodovosti a jej následkov na cestách.

V posledných mesiacoch pribudli v Humennom spomaľovače aj radarová tabule
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM