Rôzne

FOTO VNÚTRI: Na námestí v Humennom už osadili nový vianočný stromček!

Na humenskom námestí sa už vypína vianočný stromček. Nie však živý, na aký boli Humenčania doposiaľ zvyknutí, ale špeciálny umelý. Pozrite si foto.

Ilustračný obrázok k článku FOTO VNÚTRI: Na námestí v Humennom už osadili nový vianočný stromček!
14
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

V pondelok začali pracovníci Technických služieb Mesta Humenné (TS) s inštaláciou nového vianočného stromčeka na námestí pred Domom kultúry.

Takto ho skladali

Je vysoký približne 10 metrov a široký pri základni maximálne 5 metrov. „Jeho nosná konštrukcia je vyrobená zo špeciálnej hliníkovej zliatiny. Aby sa zabezpečila stabilita celej konštrukcie, každé nosné rameno na základni je zaťažené 60 kilogramovou betónovou kockou,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Tá ďalej uviedla, že základňa stromčeka pozostáva z 8 profilov vo veľkosti 35×35 mm, ktoré sú navzájom pospájané skrutkami a uchytené do hliníkového taniera. „Spodná časť stromčeka vysoká 5 m, je zložená zo samostatných štvrť kruhových dielcov, ktoré sú pospájané do tvaru kužeľa,“ doplnila Dochánová.

Ešte ozdoby a svetlá

Nový vianočný stromček bude osvietený 4 600 bielymi LED diódami. Okrem toho budú na ňom ozdoby veľkých 20 centimetrových červených gúľ (250 ks) a 60 kusov menších červených vianočných gúľ s priemerom 14 cm. „Navyše bude na stromčeku šesťdesiatka zlatých mašlí o veľkosti 60 cm. Ako čerešnička na torte bude vianočný stromček zdobiť červená stuha,“ prezradila M. Dochánová.

Rovnako ako po minulé roky, bude na stromčeku nainštalovaná zvonkohra. „Ovládač k nej bude zo stromčeka vyvedený, aby bol k nemu ľahký prístup pre deti všetkých vekových kategórií,“ dodala Dochánová.

Vianočný stromček rozsvietia podvečer 3. decembra o 18:00 hod.

Toto je on: Na humenskom námestí už stojí nový vianočný stromček
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM