Rôzne

FOTO: Prakticky už neexistuje. Obnovia humenský skatepark za športovou halou

Skateparkové ihrisko, ktoré sa nachádza alebo skôr nachádzalo na Chemlonskej ulici v Humennom za Mestskou športovou halou, obnovia. A s prácami sa začne už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prakticky už neexistuje. Obnovia humenský skatepark za športovou halou
7
Galéria

So stavebnými prácami sa začne 18. júna a predpokladá sa, že budú trvať približne 10 dní. Vynovený skatepark zostane na svojom pôvodnom mieste na pozemku s rozlohou 811 m2. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Stavebné práce budú obsahovať kompletné očistenie prekážok od starých pojazdových plôch, od korózie a pôvodných náterov, opravu a zosilnenie konštrukcií, opravu zábradlia, následný náter konštrukcií, to znamená 1× základná farba a 2× vrchná farba. Prevedie sa zakrytie bočných strán stredových prekážok 12mm brezovou lazúrovanou preglejkou a upevní sa prvok rail – chemická kotva,“ uviedla Dochánová.

Podľa jej ďalších slov sa na povrch prekážok položia pojazdové plochy z materiálu vyvinutého špeciálne pre skateboarding, in-line a BMX, ktorý tam predtým nebol. „Prednosťami tohto povrchu sú vyvážená grip – doska, ktorá nie je hladká a lesklá, ale je opatrená veľmi jemným gripom, ktorý však neznižuje rýchlosť. Kolesá a podrážky po tomto povrchu nešmýkajú. Po daždi nenasáva vlhkosť a veľmi rýchlo schne. Povrch prekážok je veľmi tichý a má jedinečnú odolnosť voči opotrebeniu,“ doplnila M. Dochánová.

K novým prvkom skateboardového ihriska budú patriť mini rampa, centrálny diel – schody, fun box, pyramída, centrálny diel – rádius, vlna, centrálny diel – bengový zjazd, veľký rádius a rail. Celkové náklady na vynovenie skateparku budú podľa Dochánovej predstavovať sumu 17 491 eur s DPH.

Aktuálny pohľad na skatepark v Humennom... Už onedlho sa začne jeho obnova
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM