Rôzne

FOTO: Omaľovánka žiakov humenskej ŠZŠ? Dostala sa až k prezidentovi!

Zaujímavého projektu sa zúčastnili žiaci Špeciálnej základnej školy v Humennom. Jeho výsledkom bola omaľovánka, ktorá sa dostala až do rúk prezidenta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Omaľovánka žiakov humenskej ŠZŠ? Dostala sa až k prezidentovi!
7
Galéria
Zdroj: Jana Karľová

Omaľovánku poznajú všetky deti. Ale ako vzniká, aké ťažké je vytvoriť jednotlivé obrázky, navrhnúť veľkosť a orezať, upraviť ich v grafickom programe na počítači, poslať do tlačiarne… Práve to si skúsili žiaci Špeciálnej základnej školy v Humennom s pomocou koučov, ktorými boli študenti Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Spojil ich projekt, ktorý realizovalo Občianske združenie Gaštanový koník Snina.

„Rómski žiaci siedmeho ročníka s mentálnym postihnutím vytvorili kresby a maľby, ktoré študenti odboru Digitálna maľba – koncept art upravili a odoslali do tlače. Výsledok projektu omaľovánka „Čaropestrý svet“ bude slúžiť ako učebná pomôcka pre základné školy,“ uviedla ďalej učiteľka týchto žiakov Jana Karľová.

Tá bola finalistka súťaže Učiteľ Slovenska 2018 a ako prezradila, nápad na tento projekt vznikol práve počas stretnutia finalistiek z iniciatívy jej a ďalšej pedagogičky Noémy Ráczovej.

Ako prvý si omaľovánku Čaropestrý svet z rúk predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku prevzal prezident SR Andrej Kiska. Pozrite si pripojenú fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: Omaľovánka žiakov ŠZŠ v Humennom sa dostala až k prezidentovi
7
Galéria
Zdroj: Jana Karľová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM