Rôzne

Firma chce rozšíriť výrobu: V Medzilaborciach sa začalo s výstavbou novej továrne

Priemyselná zóna v neďalekých Medzilaborciach, ktorá je od svojho vybudovania prázdna, ožíva stavebným ruchom.

Ilustračný obrázok k článku Firma chce rozšíriť výrobu: V Medzilaborciach sa začalo s výstavbou novej továrne
Zdroj: TASR

Spoločnosť Panep, ktorá sa zaoberá výrobou gázoviny, operačného krytia a operačných setov, postaví v Medzilaborciach novú továreň. Zároveň zamestná ďalších pracovníkov.

Rozšírenie výroby

Ako informoval riaditeľ pobočky na Slovensku a v Poľsku Ivan Hriseňko, firma pôsobí v Medzilaborciach už viac ako 20 rokov v prenajatých priestoroch, tie sú však nepostačujúce. Dôvod, prečo chce ísť spoločnosť do vlastného, súvisí aj s rozšírením výroby. „Vyrábali sme len polotovary. Teraz chceme vyrábať celé rúškovacie sety. Plánujeme ich na Slovensku dokonca aj sterilizovať, aby sme ich odtiaľto vedeli dostať priamo k zákazníkom,“ vysvetlil. Firma zamestnáva v súčasnosti viac ako 30 ľudí, počítajú približne s päťdesiatkou. So zaúčaním 15 nových zamestnancov začali už teraz v existujúcich výrobných priestoroch. Väčšinu z nich tvoria ženy.

V priebehu decembra

Firma od mesta odkúpila pozemok v priemyselnej zóne o rozlohe približne jeden hektár. Stavať sa budú tri haly – skladová, expedičná a výrobná, ktorej súčasťou budú aj kancelárske priestory. „Kúpili sme trošku väčší pozemok, ako momentálne potrebujeme na tú výstavbu, s perspektívou, že ak sa firme bude dariť ako doposiaľ, tak by sme potom určite chceli rozšíriť tieto priestory,“ povedal Hriseňko. Odovzdanie staveniska prebehlo v tomto týždni. Dátum ukončenia stavby je naplánovaný na koniec novembra tohto roka. „Ak všetko pôjde tak, ako má, do nového by sme sa mohli sťahovať v priebehu decembra,“ doplnil. Predpokladaný investičný náklad na výstavbu objektov spolu s technológiami predstavuje približne 2 milióny eur.

Nenáročná stavba

Novú halu v Medzilaborciach bude stavať vranovská spoločnosť Betpres. Reálne práce v priemyselnej zóne začnú už budúci týždeň. Z pohľadu technologického je stavba nenáročná a rýchla. Pracovať na nej budú aj miestni. „V čase najvyššieho stavebného ruchu tu bude približne 60 ľudí,“ uviedol obchodno-technický riaditeľ spoločnosti Roland Ďurko.

O pozemky v areáli priemyselnej zóny bol záujem aj v minulosti, svoje zámery však firmy nezrealizovali. „Konečne po toľkých rokoch papierovania a prípravy priemyselnej zóny a tých ďalších problémových udalostiach, ktoré sa týkali rôznych investorov, prišiel deň, kedy firma Panep preberá priemyselnú zónu a ide stavať závod na výrobu,“ uviedol primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský (Smer-SD).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM