Kultúra

Film o tzv. Trojuholníku smrti na Zemplíne? Takýto úspech zožal na prestížnom festivale!

Cenu za najlepší amatérsky film si z tohtoročného medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí odniesla dokumentárna snímka, ktorá sa zaoberá problematikou takzvaného Trojuholníka smrti na Zemplíne.

Ilustračný obrázok k článku Film o tzv. Trojuholníku smrti na Zemplíne? Takýto úspech zožal na prestížnom festivale!
Zdroj: Webnoviny.sk

Jubilejný 20. ročník Envirofilmu vyvrcholil oceňovaním najlepších diel v piatok 23. mája v Banskej Bystrici.

Vo víťaznom amatérskom dokumente mapujúcom vážnu environmentálnu tému paradoxne nechýbajú úsmevné scény. Zahrali si v ňom totiž herci z Kladzianskeho ľudového divadla (KĽUD), ktoré je pre svoje satiricky ladené predstavenia obľúbené hlavne na území Zemplína. Ocenený tvorca filmu Jozef Jenčo je zároveň aj režisérom divadla.

„Dúfame, že hlavné posolstvo tohto filmu, že náš región, nazývaný tiež Trojuholník smrti, vďaka triumvirátu chemicko-drevárskych firiem potrebuje ekologickú pomoc a hlavne záujem z najvyšším kruhov, padne na úrodnú pôdu. Súčasný stav životného prostredia v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Michalovce hodnotím ako katastrofálny,“ uviedol Jenčo.

Dokumentárny film s názvom KĽUD v trojuholníku smrti, približujúci nepriaznivé dopady priemyslu na ekológiu Zemplína, mal premiéru ešte na sklonku minulého roka v kladzianskom Dome kultúry.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM