Rôzne

Film o legendárnom Pavlovi Demitrovi: Kedy pôjde dokument 38 v kine Fajn?

Tri roky po havárii lietadla s výpravou Lokomotivu Jaroslavľ vznikol film o tragicky zosnulom slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi. 7. septembra je v Trenčíne naplánovaná oficiálna premiéra, o pár dní neskôr ho budú vysielať aj v humenskom kine Fajn.

Ilustračný obrázok k článku Film o legendárnom Pavlovi Demitrovi: Kedy pôjde dokument 38 v kine Fajn?
Zdroj: TASR

Film zachytáva jednotlivé momenty zo života Pavla Demitru. Prvá časť sa venuje jeho kariére v NHL, druhá jeho pôsobeniu v národnom tíme. Tretiu časť nahrali počas cesty na miesto leteckého nešťastia, ktoré sa Demitrova manželka Majka odhodlala prvýkrát navštíviť až počas nakrúcania filmu.

Tvorcovia v snímke použili unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívu NHL a osobné výpovede. Film je bez komentára, udalosti prerozprávajú Paľovi blízki ľudia a jeho manželka. 

Dielo režíroval Daniel Dangl. „Cieľom je ponúknuť čo najväčšiemu počtu divákov mimoriadne kvalitný, na slovenské pomery jedinečný dokument, ktorý zanechá v ľuďoch nezabudnuteľný dojem, a uctiť si tak človeka, ktorý dokázal pohnúť slovenským národom tak, ako sa to v poslednom období nikomu nepodarilo," u­viedol.

V Humennom v kine Fajn budú dokument dávať v sobotu 13. septembra o 17:30, v nedeľu 14. septembra takisto o 17:30 a v pondelok 15. septembra o 19:30.

Pozrite si oficiálny trailer filmu vo videogalérii.

Film o legendárnom Pavlovi Demitrovi: Kedy pôjde dokument 38 v kine Fajn?
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM