Iné športy

Famózny výkon mladého Humenčana: Do cieľa doplával v novom slovenskom rekorde!

Plavci PK Chemes Humenné vycestovali na medzinárodné preteky Mlade Nade 2017 do Srbska. A domov priviezli okrem 6 medailí aj nový slovenský rekord!

Ilustračný obrázok k článku Famózny výkon mladého Humenčana: Do cieľa doplával v novom slovenskom rekorde!
Zdroj: PK Chemes Humenné

V Kikinde sa uplynulý víkend stretlo 393 pretekárov (226 chlapcov a 167 dievčat). Na východe Vojvodiny súťažili plavci z 26 klubov z Bosny a Hercegoviny, Rumunska, Slovenska a domáceho Srbska.

Tréneri Tomahogh, Bača a štyria 11 – 12 roční humenskí plavci cestovali deň pred súťažou vyše 600 kilometrov zdá sa, že bez únavy.

Jedenásťročný Dominik Luksaj po štarte na 50 metrov prsia ukázal všetkým súperom chrbát, získal zlatú medailu a doplával do cieľa v novom slovenskom rekorde 36.99, ktorý teraz prechádza schvaľovacím procesom na Slovenskej plaveckej federácii!

K zlatu pridal bronzovú medailu v polohovke na 100 metrov.

Dvanásťročný Boris Barica plával striebornú pohovku na 200 metrov a bronzový znak na 100 metrov. Martin Ján Vaceľ si postriebril 100 m prsia a bronzovú medailu mu zavesili na hruď za polohovku na 200 m. Michal Pandoš dvakrát atakoval stupeň víťazov, no nakoniec doplával v polohovke na 200 m i motýliku na 100 na nepopulárnom štvrtom mieste.

Vydarené preteky pre našich – viac ako polovica štartov skončila osobnými rekordmi a Dominik Luksaj k tomu pridal rekordný bonus.

Informácie poskytol PK Chemes.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM