Samospráva

Eurovoľby v Humennom po novom: Mesto zredukovalo počet volebných okrskov

Vedenie mesta Humenné sa rozhodlo v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu pre zníženie počtu volebných okrskov z 28 na 26. Pod niektoré z nich totiž spadali nízke počty oprávnených voličov.

Ilustračný obrázok k článku Eurovoľby v Humennom po novom: Mesto zredukovalo počet volebných okrskov
Zdroj: TASR

„Okrsok číslo 2 (pôvodne 612 zapísaných voličov) a okrsok číslo 3 (pôvodne 585 zapísaných voličov) sa zlúčili do okrsku číslo 2 s aktuálnym počtom voličov 1197. Pôvodné okrsky číslo 15 (367 voličov) a číslo 23 (785 voličov) vytvorili okrsok číslo 14 s celkovým počtom zapísaných voličov 1152,“ informovala o zmenách hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Niektoré okrsky sa sťahujú

Dodala, že vyšší počet kandidujúcich strán vo voľbách si zároveň vyžiadal presťahovanie niektorých okrskov. „Ten, ktorý sídlil v Materskej škole (MŠ) Třebíčska sa presunul do Základnej školy (ZŠ) Dargovských hrdinov. Rovnako došlo k presunu dvoch ďalších, a to z MŠ Partizánska do ZŠ SNP 1. Po novom tak budú v tejto základnej škole voliť občania až zo štyroch okrskov,“ ozrejmila hovorkyňa.

Slováci si svojich 13 europoslancov zvolia v sobotu 24. mája. Voliť môžu občania, ktorí majú najmenej 18 rokov, hlasovanie je dobrovoľné. V máji pôjde o historicky tretie eurovoľby na území SR. V ostatných, ktoré sa konali v roku 2009, dosiahla volebná účasť na Slovensku 19,64 percenta, čo bolo najmenej v celej EÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM