Rôzne

Eurovoľby s nízkou účasťou: V našom obvode však nechýbal 100-ročný volič, pán Michal

Aj v humenskom volebnom obvode to vyzerá na nízku účasť voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu. Presné čísla sa dozvieme dnes v noci. Voľby tu mali pokojný priebeh.

Ilustračný obrázok k článku Eurovoľby s nízkou účasťou: V našom obvode však nechýbal 100-ročný volič, pán Michal
Zdroj: TASR

Do humenského obvodu patrí 115 obcí a mestá Snina, Humenné a Medzilaborce, kde vytvorili pre eurovoľby spolu 163 volebných okrskov. Aj keď účasť bude zrejme nízka, jedným z tých, kto si uplatnil svoje voličské právo, bol aj 100-ročný Michal Maciboba z obce Pichne.

Návštevu volebnej miestnosti absolvoval v sprievode svojej dcéry Dariny, volebná urna teda za ním domov putovať nemusela.

Pre svoju rozvetvenú rodinu pozostávajúcu z piatich detí, ôsmich vnukov a deviatich pravnúčat si želá do budúcna samozrejme len to najlepšie. Uvítal by v tejto súvislosti aj pomocnú ruku zo strany predstaviteľov Európskej únie. Aj preto sa zúčastnil na sobotňajších eurovoľbách. „Hlavne, aby dali ľuďom prácu, toto je do života hlavné,“ podotkol.

Od života už tento bývalý šofér autobusu, ktorý sa stále stará sám o svoju domácnosť, nemá veľké očakávania. „Chcel by som samozrejme ešte požiť pár rôčkov v dobrom zdraví,“ vyznal sa. Že je ešte v celkom dobrej kondícii, dokazujú slová dcéry Dariny. „Predvčerom pokosil dvor s elektrickou kosačkou, je to jeho obľúbená robota, zabáva sa ňou. Posadili sme spoločne aj zemiaky na políčku pri dome, o ktoré sa stará.“

Na tradičnú otázku, ako sa mu podarilo dožiť tak úctyhodného veku, usmievavý dôchodca odvetil, že v živote nikdy nešportoval. To čo ho vždy hnalo dopredu, bola každodenná práca. „V živote bola aj cigaretka, trocha alkoholu, ale všetko s mierou.“

Eurovoľby: V našom obvode však nechýbal 100-ročný volič, pán Michal
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM