Rôzne

Elán a Humenné? Slávni hudobníci v našom meste vojenčili a práve vtedy nastal zlom v ich kariére!

Informácia o tom, že legendárna kapela Elán sa predstaví v Humennom, potešila množstvo ľudí z mesta i okolia. Nie všetci možno viete, že pre Elánistov musí byť Humenné dobre známe miesto, tu totiž vojenčili. A práve v tom období sa začala ich skutočná sláva.

Ilustračný obrázok k článku Elán a Humenné? Slávni hudobníci v našom meste vojenčili a práve vtedy nastal zlom v ich kariére!
Zdroj: TASR

V Humennom vojenčilo niekoľko známych mien. A medzi nimi i Elánisti. Tí mali pôvodne vybavené, že pôjdu ako kapela do vojenského umeleckého súboru, lenže neskôr im to zrušili. „Takže nás zavolali na normálnu vojnu, a my sme v poslednom momente stihli vybaviť, že by nás dali aspoň do jedného útvaru, čo sa podarilo, dostali sme sa do Humenného do tankového práporu,“ opísal začiatky vojenčiny pre RTVS líder kapely Jožo Ráž.

Jediným problémom podľa jeho slov bol evidenčný problém, kvôli ktorému on sám sa dostal na prvé tri mesiace do Michaloviec, potom sa však vyriešilo aj to. „V Humennom sme normálne mali aparatúru a vo voľnom čase sme mohli cvičiť a robiť.“

A práve počas vojenčiny nastal v ich kariére zásadný zlom. Tri pesničky im vtedy vybrali do Bratislavskej lýry. „Čo bol nenormálny zázrak,“ priznáva Jožo Ráž. Dostali tak priepustku na účinkovanie v tejto súťaži a pesničky Kaskadér či Ôsmy svetadiel sa stali superhitmi. „Tam sa začala naša hviezdna kariéra,“ uviedol líder kapely Elán.

Na vojenčinu Elánistov v Humennom je tiež zaujímavá a humorná spomienka plukovníka Miroslav Ondejka. Kapela zahrala na svadbe jeho najmladšieho brata. Okolo polnoci si všimol, že čím ďalej, tým viac hostí na svadbe majú. „Hovorím si, veď máme 60 ľudí a tam sa už nedalo ani tancovať,“prez­radil dávnejšie zaujímavosť plukovník Ondejka pre televíziu Doma.

Viac o pripravovanom vianočnom koncerte skupiny Elán v Humennom sa dočítate tu!

Čítajte tiež:

V našom meste vojenčil i známy český herec Ivan Trojan: Humenné je strašná diera!

foto: ilustračné (archív, 1996)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM