Veronika Hunyadiová Správy

Eko rekonštrukcia je hotová. Parkovisko pred úradom dostalo nový vzhľad

Pred miestnym úradom už zaparkujete pohodlnejšie. Plocha dostala nový povrch.

Ilustračný obrázok k článku Eko rekonštrukcia je hotová. Parkovisko pred úradom dostalo nový vzhľad
Zdroj: Mesto Humenné

Parkovisko pred Mestským úradom v Humennom je po rekonštrukcii opäť v prevádzke. Podarilo sa to s mesačným predstihom.

Stavebné práce sa začali v septembri, termín ich ukončenia bol 15. november. Náklady na rekonštrukciu predstavovali takmer 28 000 eur.

K dispozícii je 42 parkovacích miest a dve miesta sú vyhradené pre imobilných (s preukazom ZŤP).

Eko riešenie

Na rekonštrukciu parkovacej plochy sa využila neporušená betónová dlažba z parkoviska pred obchodným reťazcom. Recyklácia stavebného materiálu, jeho zhodnocovanie je jednou zo strategických úloh v oblasti životného prostredia. Neporušená betónová dlažba je vhodným stavebným materiálom pre ďalšie využitie. Na parkovisku boli použité iba celé kusy alebo dorezy dlažby.

Parkovisko s plochou približne 1 000 metrov štvorcových je vodopriepustné. Betónová dlažba je síce celá, ale spojovacie škáry sú zasypané pieskom, čo umožní vsakovanie vody do podložia.

Dve kopy dlažby sa ešte zvýšila a mesto ju chce využiť. „Pracujeme s dvoma variantami využitia recyklovanej dlažby. Prvá alternatíva sú tri vstupy k bytovému domu na Dobrianskeho ulici, kde prebieha rekonštrukcia chodníka. Využitím betónovej dlažby by došlo k zarovnaniu vstupu do bytového domu od novovybudovaného chodníka. Druhou alternatívou je vznik chodníka k materskej škole v lokalite Podskalka,“ konštatoval Ján Kondáš z Odboru územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM