Iné športy

Dvaja mladší žiaci z Humenného sa môžu pýšiť titulom: Majster Slovenska v plávaní!

V hlavnom meste sa stretli mladší žiaci a žiačky na Majstrovstvách Slovenska. Sledujte, ako sa darilo humenskej výprave!

Ilustračný obrázok k článku Dvaja mladší žiaci z Humenného sa môžu pýšiť titulom: Majster Slovenska v plávaní!
Zdroj: PK Chemes Humenné

Počtom malá výprava z Humenného pod taktovkou trénerov Tomahogha a Luksaja ukázala bojovného ducha. Štyria chlapci a dve dievčatá dosiahli výsledky, ktoré ich v medailovej štatistike zaradili na deviatu priečku na Slovensku. Vylepšili si 25 osobných rekordov.

Dvaja majstri

V kategórii dvanásťročných plavcov Dominik Luksaj obhájil titul Majster Slovenska v prsiach na 100 metrov. K zlatu pridal aj striebro na dvojnásobnej vzdialenosti – 2:53.15 – oddielový rekord. Štvrtý doplával 400 m PP, piaty 100 m motýlik a šiesty polohovku na 200 metrov.

Jedenásťročný Oliver Verba stál na zlatom stupni víťazov v polohovke na 400 metrov a jeho čas 5:56.68 znamenal titul Majster Slovenska a je zároveň aj novým oddielových rekordom. V motýliku na 100 metrov získal striebornú medailu – 1:16.11, oddielový rekord. Na bronzovej pozícii dohmatol v prsiach na 200 metrov. V polohovke na 200 metrov bol štvrtý a v prsiach na 100 metrov siedmy.

Nesklamali ani ostatní

Timotej Leško dvakrát skončil na ôsmej pozícii 100 m voľný spôsob, 400 m polohové preteky a trikrát na deviatej – 50 m voľný spôsob, 200 m voľný spôsob a polohové preteky.

Matúš Adamec 200 m prsia doplával na piatom mieste, 100 m na šiestom, 200 m znak na ôsmom a 100 m znak na deviatom. Valerie Semotamová siahala na medailu v prsiach na 100 metrov, doplávala na štvrtom mieste, na 200 metrov prsia jej namerali šiesty čas a v polohovke na 400 m siedmy. Mária Balogáčová najlepšie zaplávala 100 metrov motýlik – šieste miesto.

Vydarená štafeta

Kvarteto plavcov PK Chemes Humenné spôsobilo rozruch v bazéne, keď v štafete 4 × 100 metrov polohové preteky skončilo na druhom mieste za PK ORCA Bratislava o 0,56 sekúnd. Tretí doplávali plavci ŠKP Košice.

V celkovom hodnotení plavcov podľa bodov FINA Dominik Luksaj s 394 bodmi skončil na siedmom mieste a Oliver Verba s 319 bodmi na ôsmom mieste na Slovensku.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval PK Chemes Humenné.

Na foto: Humenská výprava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM