Rôzne

Dramatické dianie na Ukrajine: Na ochranu východnej hranice boli prijaté mimoriadne opatrenia!

Situácia na Ukrajine je naozaj dramatická. Slovensko je v strehu a v súvislosti s dianím u nášho suseda prijalo mimoriadne opatrenia na posilnenie ochrany východnej hranice.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické dianie na Ukrajine: Na ochranu východnej hranice boli prijaté mimoriadne opatrenia!
Zdroj: Webnoviny.sk

Po rokovaní vlády povedal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD),že tieto opatrenia nemôže špecifikovať. „Máme zvýšený výkon, aj zvýšenú pohotovosť, prijali sme mimoriadne opatrenia, ktoré sú neštandardné v týchto prípadoch,“ uviedol minister.

Na novinársku otázku, či vrtuľníky, ktoré videli ľudia na východe vo vzduchu, súvisia s prípravou Slovenska, Kaliňák reagoval: „Ťažko sa mi odpovedá na niečo, na čo nemôžem odpovedať. Ak vidíte zvýšenú aktivitu našich jednotiek na východe Slovenska, tak to určite súvisí s týmito opatreniami,“ do­dal.

Na Slovensko podľa ministra prišli prvé štyri žiadosti o azyl zo strany Ukrajincov. „Ale rozdiskutovali sme to s nimi a oni si to za chvíľku rozmysleli a vrátili sa naspäť,“ dodal. Šéf rezortu tvrdí, že Slovensko je pripravené byť v azylovej procedúre veľmi otvorené. „Ale zatiaľ je to skôr ojedinelá skutočnosť,“ doplnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM