Ondrej Petričko Krimi

Dramatická naháňačka na ceste: Pri prenasledovaní padali výstrely!

Colníci prenasledovali podozrivého muža, ktorý nechcel zastaviť. Pri naháňačke padli aj varovné výstrely. V aute viezol 10 000 kartónov cigariet.

Ilustračný obrázok k článku Dramatická naháňačka na ceste: Pri prenasledovaní padali výstrely!
Zdroj: TASR

Colníci v utorok v noci prenasledovali neďaleko obce Ždaňa, okres Košice okolie, podozrivého muža. Pri prenasledovaní museli použiť aj viacero varovných výstrelov. Najprv sa ho pokúsili zastaviť v aute, ale vodič prudko zabrzdil a dal sa na útek. „Po tom, čo neuposlúchol ústnu výzvu colníkov, použili varovné výstrely a osemkrát vystrelili do vzduchu. „Naháňačka“ pokračovala ďalších 40 minút,“ priblížila hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková. Colníkom sa nakoniec podarilo muža dostihnúť na chovnej stanici koní v obci Ždaňa.

Zadržaný 39-ročný Kamil L. viezol v aute s michalovskými evidenčnými číslami 10 000 kartónov cigariet. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov podľa Macíkovej predstavoval asi 18 501 eur.

Muž je obvinený z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM