Michala Halásová Rôzne

Domaša je konečne plná a vidno to na návštevnosti: Ľudí prišlo o 100 percent viac!

Sezóna v rekreačnej oblasti Domaša - Valkov je v plnom prúde. Podnikatelia sa na leto pripravovali už od jari. Vodná nádrž je opäť plná.

Ilustračný obrázok k článku Domaša je konečne plná a vidno to na návštevnosti: Ľudí prišlo o 100 percent viac!
Zdroj: Dnes24.sk

Kultová krčma a reštaurácia tu majú otvorené už od mája. Po plážach sa už pohybujú prví rekreanti. Kapacita ubytovacích služieb na Valkove je okolo 50 miest v chatkách a v novom penzióne, 24 miest v plnom vybavení je k dispozícii pre karavany a ďalších 50 miest na stanovanie.

Rekreanti si môžu za poplatok požičať vodné bicykle, obyčajné loďky, loďky na elektrický pohon aj malú jachtu. „Niektorí návštevníci sa sťažovali, že počas rozbehnutej sezóny ešte na Valkove prebiehajú nejaké stavebné práce. Prvé dva týždne som to povolil, lebo podnikatelia kvôli počasiu nestihli všetko dokončiť pred prvým júlom. V súčasnosti je už všetko hotové, takže rekreantov už hluk stavebnej techniky rušiť nebude,“ povedal starosta obce Bžany Miroslav Fečko.

Návštevnosť závisí najmä od hladiny Domaše. Tento rok je konečne plná a tak podnikatelia veria v úspešnú sezónu. "Niekedy chodili všetci rekreanti len na Valkov, teraz chodia aj na Tíšavu, takže sa to len rozložilo na dve pláže. Podľa vyzbieraného vstupného vidíme, že už na začiatku leta stúpla návštevnosť v porovnaní s tým predchádzajúcim o 100 percent,“ uzavrel starosta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM