Rôzne

Dočkala sa uznania za svoju prácu: Učiteľka z Humenného si prevzala ocenenie

Prešovský samosprávny kraj (PSK) ocenil najúspešnejších pedagogických pracovníkov a žiakov stredných škôl z celého kraja.

Ilustračný obrázok k článku Dočkala sa uznania za svoju prácu: Učiteľka z Humenného si prevzala ocenenie
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Na veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského v Prešove si vo štvrtok prevzalo plakety spolu 21 pedagógov a 20 žiakov. Informovala o tom Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

„Som veľmi rád, že náš kraj má na svojich školách pedagógov, ktorí svojich zverencov vzdelávajú s láskou a radosťou, a tiež som hrdý na to, že tu máme žiakov, ktorí nás s úspechom reprezentujú a sú vzorom a obrovskou motiváciou pre ostatných svojich spolužiakov,“ povedal vo svojom príhovore predseda PSK Milan Majerský.

Plaketu Jána Amosa Komenského – Sophista pro regione, učiteľ múdrosti pre región získalo 21 pedagógov. A medzi leureátmi je aj učiteľka z Humenného. Ocenenie získala Anna Repková z Hotelovej akadémie, kde učí ekonomické predmety a zároveň zastáva funkciu zástupkyne riaditeľky školy.

„Pohotovo reaguje na nové trendy vo vyučovaní a zavádza ich do praxe. Intenzívne sa podieľa na príprave a realizácii projektov, ktoré prispeli k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu. Je koordinátorkou národného projektu Rozvoj stredného odborného vzdelávania, tiež členkou Komisie pre prevenciu sociálno-patologických javov. Je zodpovedná, vytrvalá a náročná nielen na iných, ale hlavne na seba,“ uvádza župa na adresu tejto humenskej učiteľky.

Ocenených bolo tiež 20 žiakov a plaketu Lux mentium – Svetlo poznania získal aj Dávid Pasternák zo Strednej odbornej školy technickej v Humennom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Autentické video z jednej z humenských ulíc. Na scéne opäť diviaky…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM