Rôzne

Dobrá správa pre milovníkov cyklistiky: V blízkom okolí je vyznačená nová trasa

Dobrá správa pre cyklistov. V našom okolí pribudla novovyznačená cykloturistická trasa dlhá 24 kilometrov. Odkiaľ - kam vedie?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre milovníkov cyklistiky: V blízkom okolí je vyznačená nová trasa
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V Košickom kraji obnovili úseky na 17 existujúcich cykloturistických trasách v celkovej dĺžke 244 kilometrov. Ide o výsledok projektu, ktorý realizoval Košický samosprávny kraj (KSK) z finančnej dotácie ministerstva dopravy vo výške 22 630 eur. Obnova značenia bola ukončená v polovici marca, informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

V rámci projektu sa nahrádzali poškodené prvky cykloturistickej orientácie, ako sú smerovníky a smerovky, obnovovalo sa maľované značenie a osadzovali sa obrázkové cyklosmerovky. „Najrozsiahlejšími zmenami v roku 2015 prešla sieť cykloturistických trás v Tokaji, kde boli presmerované a vyznačené nové náučné cykloturistické trasy,“ krajská cyklokoordinátorka a vedúca referátu cestovného ruchu na Úrade KSK Adriana Šebešová.

V rámci projektu taktiež pribudla jedna novovyznačená cykloturistická trasa Zemplínska šírava – Strážske, dlhá 24 kilometrov.

Popritom sa v tomto roku budú realizovať aktivity aj na ďalších cyklistických koridoroch. Na Zemplínskej cyklomagistrále sa v súčasnosti pripravujú projektové dokumentácie pre územné rozhodnutie v katastri Michaloviec a Vinného.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM