Alexandra Kolínská Rôzne

Do metropoly východu začne jazdiť Leo Express: Pozrite FOTO, aký komfort nás čaká

Po RegioJet je tu ďalšia dobrá správa pre tých, ktorí radšej cestujú vlakom. Na Slovensku pribudne nový dopravca. Vlak na linke Košice - Praha by mal začať premávať už tento rok. Pozrite FOTO, ako budú vybavené vagóny.

Ilustračný obrázok k článku Do metropoly východu začne jazdiť Leo Express: Pozrite FOTO, aký komfort nás čaká
Zdroj: Dnes24.sk

LEO Express zaháji prevádzku do Košíc 14. decembra tohto roku jedným párom spojov. „Spoj z Prahy bude vychádzať denne o pol tretej popoludní s príchodom do Košic po desiatej hodine večer. Nočný spoj bude odchádzať z Košíc denne po jedenástej hodine večer s príchodom do Prahy na ôsmu hodinu rannú,“ uviedla manažérka LEO Express Petra Valentová.

Časové polohy spojov sú nastavené tak, aby cestujúcim ušetrili čo najviac času. Cestujúci, ktorí využijú popoludňajší či nočný spoj tak ušetria prakticky celý deň, ktorý môžu miesto času na ceste venovať rodine či priateľom. Oslovujú tak hlavne početnú skupinu Slovákov, ktorí pracujú a študujú v Česku.

Čo všetko môžete využiť

„V spojoch LEO Express ponúkame cestujúcim tri cestovné triedy, v tej najvyššej sú k dispozícii sedačky polohovateľné do spiacej polohy. Samozrejmosťou je vo všetkých triedach zadarmo pripojenie na WiFi, zásuvky a sklápacie stolíky pri každom sedadle, denná tlač či výber filmov a hier z palubného intranetu. Obsluhu na miesto zabezpečuje cestujúcim palubný personál. Zákazníci si môžu vybrať pokrmy zo širokej ponuky palubného menu, vrátane napríklad teplých snackov či špecialít lokálnej kuchyne,“ infor­movala Valentová.

Cestovanie s SBS-kou

Bezpečnosť cestujúcich bude vo všetkých spojoch LEO Express zabezpečovať súkromná bezpečnostná služba. Pri nástupe do vlaku naviac kontrolujú naši stewardi platnosť cestovného lístka každého cestujúceho. Vyššiu bezpečnosť zabezpečujú aj veľkopriestorové jednotky Flirt, ktorými LEO Express jazdí.

Lístky a zastávky

„Cena cestovného lístku ani konkrétne zastávky zatiaľ nie sú verejné. Môžeme však prezradiť, že naše ceny sú pohyblivé a v čase se menia napríklad podľa aktuálnej obsadenosti. Zákazníci, ktorí budú nakupovať cestovné lístky online, včas sa dostanú k zaujímavým akciovým cenám – výrazne nižšie ako za ceny na rovnakej trase u štátneho dopravcu,“ dodala manažérka LEO Express.

Do metropoly východu začne jazdiť Leo Express: Pozrite FOTO, aký komfort nás čak
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM