Tomáš Šuhajda Rôzne

Do kín prichádza nová slovenská komédia: Herecké hviezdy, ale aj výrazná humenská pečať!

Započuli ste už čo to o novej slovenskej komédii Vojtech, ktorá ma za sebou bratislavskú premiéru a chystá sa do ďalších kín naprieč Slovenskom? Nevynímajúc ani Humenné. Keď sme už však pri našom meste, toto ste o novom filme zrejme netušili!

Ilustračný obrázok k článku Do kín prichádza nová slovenská komédia: Herecké hviezdy, ale aj výrazná humenská pečať!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská komédia Vojtech je podľa jej autorov bláznivým a vtipným obrazom našej doby. Vojtech, na začiatku takmer úplne nudný muž, sa stane súčasťou sveta plného komických a extrémnych ľudských postavičiek. Nikdy si nemyslel, že raz navštívi pánsky klub, pospí si vedľa milého bezdomovca a spriatelí sa s mladými sektármi. Chcel by byť hrdinom všedných dní ale brzdia ho biele ponožky v sandáloch. Nádej na skutočné šťastie stojí blízko. Hneď vedľa rady na bagetu.

Tak takto nejak znie krátky popis k novému filmu, za ktorým stoja okrem ďalších členov štábu hneď dve Humenčanky! Ako výkonná producentka Mirka Dírerová a ako dramaturgička či režisérka Adriana Totiková. Tá sa dokonca objaví vo filme v menšej role aj ako herečka. A ďalší herci? Nechýba celá plejáda slovenských hviezd, hlavné postavy si zahrali Matej Landl, Marián Miezga, Zuzana Šebová, Lucia Vráblicová a Eva Sakálová.

„S Vojtechom intenzívne žijeme už štyri roky. Akosi sa u nás doma zabýval. Naša spoločná cesta nebola ľahká, pretože dokázať všetkým, že miliónová hodnota nízkorozpočtového Vojtecha sa nemeria v peniazoch, ale v spoločnom čase, ktorí sme spolu tvorcovia trávili, v sile a energii, ktorú štáb a herci dokázali vygenerovať počas nakrúcania, v obrovskej chuti ľudí, ktorí na filme spolupracovali,“ uviedla na margo filmu rodená Humenčanka Mirka Dírerová, ktorá tvorí pár s hlavným kameramanom tejto filmovej novinky Seanom Grimaldim a počas príprav filmu sa im narodil prvý syn Teo :).

V humenskom Kine Fajn je Vojtech na programe 22. a 23. decembra. Vždy o 19:30. Pozrite si trailer.

VOJTECH - trailer
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM