Samospráva

Do kaštieľa v Humennom vrazí župa ďalšie peniaze: Na toto pôjde takmer 60 tisíc

Prešovský samosprávny kraj (PSK) po poslednej, v poradí štvrtej tohtoročnej zmene rozpočtu upravil výdavky smerom nahor o viac ako 355 000 eur. Čiastka 59 770 eur poputuje pre Vihorlatské múzeum v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Do kaštieľa v Humennom vrazí župa ďalšie peniaze: Na toto pôjde takmer 60 tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočet PSK sa vyrovnal vďaka nedaňovým príjmom vo výške 13 278 eur a úpravou finančných operácií v príjmovej časti o 342 496 eur. Najviac peňazí pôjde na kapitálové výdavky. Informovala o tom vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková.

„Väčšia zmena sa týkala oblasti kapitálového rozpočtu, kde sme upravili kapitálové výdavky o čiastku viac ako 344 000 eur. Finančné prostriedky v objeme viac ako 190 000 eur boli pridelené pre Úrad Prešovského samosprávneho kraja na vyhotovenie projektových dokumentácií na zníženie energetickej náročnosti budov v rámci našich organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti, konkrétne to bolo 192 000 eur. Budeme riešiť osem projektových dokumentácií, aby sme sa mohli uchádzať o europrojekty,“ povedala Holíková. Týka sa to stredných odborných škôl – strojníckej v Prešove, elektrotechnickej v Poprade, technickej vo Svidníku, drevárskej vo Vranove nad Topľou, SPŠ Snina a gymnázia v Sabinove, ďalej objektu Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove a Správy a údržby ciest PSK stredisko Humenné.

Čiastka v objeme 59 770 eur poputuje v oblasti kultúry pre Vihorlatské múzeum v Humennom. A to na vonkajší kamerový systém a tiež na osvetlenie kaštieľa. Aktuálne tu stále prebiehajú rekonštrukčné prá­ce.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM