Rôzne

Dievčatá z PK Chemes vyrazili do Rumunska, chlapci pretekali v Srbsku: Ako si počínali?

Zúčastnili sa atraktívnych pretekov v zahraničí. Reč je o mladých plavcoch z PK Chemes Humenné. Zaostrili sme na ich výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá z PK Chemes vyrazili do Rumunska, chlapci pretekali v Srbsku: Ako si počínali?
Zdroj: PK Chemes Humenné

V máji sa dievčatá z PK Chemes Humenné zúčastnili na medzinárodných plaveckých pretekoch Mureš Cup v Rumunsku a to za účasti plavkýň z Maďarska, Moldavska, Srbska a Rumunska.

Výsledky dievčat

Aj napriek osobným rekordom v 50m bazéne, silná konkurencia nedovolila dievčatám z Humenného vystúpiť na stupeň víťazov. Dvanásťročná Zuzana Pavliková obsadila dvakrát nepopulárne štvrté miesto – 100m voľný spôsob a 100m motýlik. Anna Stephánie Buhajová v motýliku na 100m doplávala na siedmej a v znaku na 100m na deviatej pozícií. Jedenásťročná Valerie Semotamová skončila v prsiach na 50m na ôsmom mieste a 50m kraul doplávala na deviatom mieste. Mária Balogáčová 50m voľný spôsob a 50m motýlik zvládla zhodne na 10 pozícii.

Chlapci v Srbsku

Plavci – chlapci pod taktovkou trénera Mariána Tomahogha si to nasmerovali do Srbska, kde v Kruševaci sa stretli s pretekármi zo Srbska, Bosny a Hercegoviny a Slovákmi z Rimavskej Soboty. Na pretekoch Šarengradski Kup 2018 štartovalo celkovo 207 mužov a 147 žien z 31 plaveckých klubov.

Dvanásťročný Dominik Luksaj zaplával zlaté prsia na 50 metrov a bronzovú medailu mu odovzdali za motýlika na 50 m. Päťdesiatku znak doplával na siedmej pozícii.

Timotej Leško trikrát skončil na šiestom mieste v päťdesiatkach voľným spôsobom, znaku a v motýliku. Jedenásťročný Matúš Adamec získal striebornú medailu v znaku na 50 metrov, piaty doplával prsia na 50 m a desiaty 50 m motýlik. V kategórii trinásťročných plavcov Martin Ján Vaceľ stál na bronzovom stupni víťazov, keď prsia na 100 m zvládol na tretej pozícii, piaty skončil v polohovke na 200 metrov a šiesty v motýliku na 100 metrov. Boris Barica dohmatol na štvrtej pozícii v znaku na 100 metrov, polohovku na 200 m i 100 m prsia doplával ôsmy. Michal Pandoš potešil piatym miestom v prsiach na 100 m, 200 m polohové preteky skončil šiesty a motýlik na 100 metrov ôsmy a dosiahol 6 svojich osobných zlepšení.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval PK Chemes Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM