Rôzne

Deti môžu zažiť neobyčajnú jazdu: Z Humenného vyrazí za Mikulášom historický vlak

Je potrebné si vopred rezervovať miesta. Z Humenné vyrazia dva piatky po sebe špeciálne vlaky.

Ilustračný obrázok k článku Deti môžu zažiť neobyčajnú jazdu: Z Humenného vyrazí za Mikulášom historický vlak
Zdroj: Dnes24.sk

Podvihorlatský železničný spolok organizuje počas dvoch najbližších piatkov nostalgické jazdy.

Tá prvá sa uskutoční 29. novembra a to v súvislosti so 110. výročím trate Humenné – Stakčín. Z humenskej železničnej stanice vyrazí vlak o 8:52 hod. smer Stakčín, kde dorazí o 11:00 hod. Naspäť v Humennom na hlavnej stanici bude o 12:08 hod.. Nastupovať a vystupovať sa bude dať aj na zastávkach v obciach po trati.

Ďalšia nostalgická jazda, pre deti, je naplánovaná na 6. decembra, a teda na sviatok sv. Mikuláša. Na programe bude akcia Historickým vláčikom za Mikulášom pod Lupkovský tunel 2019.

Odchod je z humenskej železničnej stanice o 8:00 hod. a príchod späť do Humenného o 13:00 hod. Zastávky po ceste budú podľa potreby. Pre deti budú pripravené darčeky a občerstvenie. Ako uvádzajú organizátori, stačí si pribaliť dobrú náladu.

Vlani sa na túto jazdu prihlásilo približne až 160 detí. Členovia PŽS nachystali deťom balíčky so sladkosťami, taktiež vyzdobili celú súpravu. Pripravili tiež vianočnú hudbu a 50 litrov horúceho čaju.

Rezerváciu miest je možné zrealizovať prostredníctvom facebookovej stránky Podvihorlatského železničného spolku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste túto fotogalériu z Udavského? Dedina, ktorá z tých humenských najviac zabodovala v súťaži o NAJ obec Slovenska 2019.

OBRAZOM z Udavského: Zabodovalo v súťaži o NAJ obec Slovenska 2019
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM