Rôzne

Deň PSK: Čo si pre návštevníkov pripravili knižnica či múzeum v Humennom?

Počas Dňa Prešovského samosprávneho kraja ponúknu inštitúcie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti zaujímavý program. Na čo sa môžete tešiť v Humennom?

Ilustračný obrázok k článku Deň PSK: Čo si pre návštevníkov pripravili knižnica či múzeum v Humennom?
Zdroj: Dnes24.sk

Verejnosť má opäť po roku možnosť spoznať Prešovský kraj netradične a viac neformálnejšie než zvyčajne. V utorok 12. novembra v rámci Dňa Prešovského samosprávneho kraja svoje dvere otvorí Úrad PSK sídliaci v Prešove, spolu s ním sa verejnosti predstavia aj inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti krajskej samosprávy. Informovala o tom Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Zamerali sme sa na program dvoch humenských inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK a to na Vihorlatské múzeum a Vihorlatskú knižnicu.

Začnime druhou menovanou. Vihorlatská knižnica v Humennom ponúka 12. novembra zápisné a členské zdarma. V dopoludňajších hodinách zorganizovala bibliograficko-informačnú prípravu pre stredoškolákov a o 16:00 hod. je pre verejnosť pripravené predstavenie publikácie Iloncsi – Z vojnového denníka grófky Ilony Andrássyovej. Súčasťou predstavenia knihy bude beseda s prekladateľkou denníka Annou Šimkuličovou, ako aj s členmi Klubu vojenskej histórie Beskydy Martinom Drobňákom a Radoslavom Turíkom.

Program pri príležitosti Dňa PSK 2019 prebieha na pôde Vihorlatského múzea v objekte kaštieľa 12. novembra v čase od 9:00 do 15:30 hod.. Prehliadka umelecko-historickej expozície začína každú celú hodinu, pričom vstup je počas celého dňa bezplatný. V rámci celodenného programu ponúka múzeum aj prehliadky aktuálnych múzejných výstav: Z dejín Rómov na Slovensku, členská výstava Fotoklubu Reflex a Kaštieľ v zrkadle času. O 9:00 hod. je na programe premietanie dokumentárneho filmu Ma bisteren o rómskom holokauste počas druhej svetovej vojny. Premietanie bude spojené s besedou a diskusiou.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Humenský kaštieľ v tých najrôznejších obdobiach.

Pocestujte s nami v čase: Uvidíte humenský zámok v najrôznejších obdobiach
10
Galéria
Zdroj: archív Vihorlatského múzea

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM