Rôzne

Dedina v Humenskom okrese má čím zaujať: 3 pozoruhodnosti, ktoré nájdete v Ptičom

Máte chuť oprášiť svoje výletnícke topánky? Návšteva neďalekej dediny stojí rozhodne za to. Pozrite, aké pozoruhodnosti na vás čakajú v Ptičom.

Ilustračný obrázok k článku Dedina v Humenskom okrese má čím zaujať: 3 pozoruhodnosti, ktoré nájdete v Ptičom
10
Galéria

Ptičie. Známa dedinka neďaleko Humenného má zaujímavú históriu a je s ňou spojená aj nejedna zaujímavosť. Preslávil ju napríklad nález pokladu na poli v chotári obce. Išlo o strieborné keltské mince. Zachránilo sa 237 mincí.

S rovnakou dedinou sa spája aj svetoznáme herecké meno Paul Newman (†83). Držiteľ Oscara, Zlatého glóbusu alebo Emmy sa narodil síce v Amerike, ale jeho matka (Terezia Fecková) bola práve z Ptičieho. Okrem týchto zaujímavosti sa v obci nachádza aj nejedna pozoruhodnosť, ktorú môžete vidieť na vlastné oči. Vybrali sme tri z nich.

Malebné rybníky

Nad obcou pod lesom na úpätí Vihorlatských vrchov sa nachádza sústava troch väčších a dvoch maličkých rybníkov. Dostanete sa k nim po poľnej ceste, ktorá vedie popri tamojšom poľnohospodárskom družstve. Krásne okolie, altánky, lavičky, hojdačky aj ďalšie atrakcie tvoria naozaj pozoruhodnú oddychovú zónu.

Kostol a okolie

Za pozornosť rozhodne stojí aj tamojší rímskokatolícky kostol a jeho krásne okolie. Nádhernú scenériu dotvára neďaleký les. V areáli kostola nájdete okrem iného aj pamätnú tabuľu obetiam vojen z tejto obce. Odporúčame aj prechádzku k malej kaplnke, ktorá pochádza ešte z roku 1863. Nachádza sa za tamojším domom smútku.

Prírodná rezervácia

Rôznorodé rastlinstvo aj zvieratá, pozoruhodné skalné útvary či najsevernejší výskyt duba plstnatého.. Aj to môžete vidieť v lokalite Humenská, ktorá sa nachádza práve v katastri obce Ptičie. V roku 1980 ju vyhlásili za národnú prírodnú pamiatku a niet sa čo diviť. Turistika to pritom nie je náročná, na vrchole kopca ste za takú polhodinku.

FOTO:Obec pri Humennom, ktorú stojí za to preskúmať. Ukrýva interesantné lákadlá
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM