Rôzne

Dedina, ktorá je síce v okrese Humenné najmenšia, ale... rozhodne má čo ponúknuť!

Aj tentokrát vám predstavíme ďalšiu obec z nášho okresu a jej zaujímavosti. Hoci ide o najmenšiu dedinku v okrese Humenné, oplatí sa do nej zavítať.

Ilustračný obrázok k článku Dedina, ktorá je síce v okrese Humenné najmenšia, ale... rozhodne má čo ponúknuť!
25
Galéria

Písal sa rok 1998, keď v Lackovciach vtedy ešte ako v súčasti mesta Humenné, prebehlo referendum o osamostatnení a väčšina občanov s týmto krokom súhlasila. Odvtedy sú Lackovce obec ako každá iná so všetkým čo k tomu patrí.

Dnes je táto dedinka, ktorá leží hneď pri Humennom, známa aj tým, že sa v nej v poslednom období stavalo či stále stavia nemálo nových domov. My sme sa však na túto obec teraz pozreli úplne z iného uhla – ako na zaujímavé miesto pre výlet.

A Lackovce, aj keď rozlohou patria s ďalšou obcou Rohožník vôbec k najmenším v celom okrese, rozhodne majú čo ponúknuť, veď sledujte…

Lávka cez Cirochu

Dediny Lackovce a Hažín nad Cirochou spája lávka, ktorá je okrem iného vyhľadávaná napríklad aj fotografmi pre zhotovenie romantických záberov novomanželských pá­rov.

Jazero L.A.

Neďaleko lávky resp. z Humenného hneď pri vstupe do obce, sa nachádza Jazero L.A. Toto rekreačné stredisko je počas letnej sezóny čoraz častejšie vyhľadávané aj Humenčanmi. Okrem jazera je súčasťou areálu aj novovytvorený kúpací prírodný biotop a k dispozícii je i záhradná reštaurácia, plážové ihrisko, detské ihriská či drevené altánky s grilom.

Kostol a centrum obce

Pýchou mnohých obcí sú chrámy a výnimkou nie je ani kostolík v Lackovciach. Ten sa nachádza v pomyselnom centre obce, ktoré je pekne upravené a taktiež si zaslúži pozornosť. Patrocínium chrámu je Najsvätejšie Srdce Ježišovo a jeho mozaiku zrealizoval známy humenský rodák majster Mikuláš Klimčák.

Jozefova studnička

Cestou k miestnemu cintorínu natrafíte na peknú stromovú alej a od cintorína napravo je už vstup do poľovného revíru poľovného združenia Rozkvet, kde nájdete pozoruhodnú voľnočasovú lokalitu. Postupne natrafíte na Števove arborétum (druh záhrady, v ktorej sa pestujú stromy a iné dreviny; zbierka drevín), altánok s lavičkami, hojdačku či murovanú Jozefovu studničku. A to nie je všetko, viac môžete vidieť vo fotogalérii.

Výhľad aj na Humenné

No a nad cintorínom sa nachádza kopec, z ktorého výhľad býva naozaj famózny. Ako na dlani máte nielen obec Lackovce, ale aj samotné mesto Humenné. Na mieste sú k dispozícii lavičky.

Viac si už môžete pozrieť v obrazoch v našej priloženej fotogalérii.

OBJEKTÍVOM: Pozrite si krásy najmenšej dediny Humenského okresu
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM