Správy

Ďalšie investície do športu v Humennom. Mesto chce vybudovať multifunkčný areál

Na humenskom Sídlisku III vznikne multifunkčné športové ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie investície do športu v Humennom. Mesto chce vybudovať multifunkčný areál
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.

Ako vyplýva z dôvodovej správy schváleného materiálu, jestvujúci športový areál na Laboreckej ulici na Sídlisku III využívajú žiaci základnej školy a široká športová verejnosť. „Športové plochy sú aktívne využívané, avšak ich vek a absencia multifunkčných športových plôch si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu,“ ozrejmuje dokument.

Viacero športov

V rámci plánovaného projektu uvažuje mesto s realizáciou multifunkčného a hokejbalového ihriska, 200 metrov dlhej oválnej bežeckej dráhy a tiež s osvetlením areálu.

„Predpokladané celkové náklady projektu predstavujú 183 340 eur,“ uvádza dôvodová správa s tým, že výška dotácie, o ktorú sa bude mesto uchádzať, predstavuje polovicu z tejto sumy, druhú polovicu a prípadné neoprávnené výdavky bude samospráva financovať z vlastných zdrojov.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Areál na Laboreckej v súčasnosti
Areál na Laboreckej v súčasnosti / Zdroj: Mesto Humenné
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM