Tomáš Šuhajda Rôzne

Cyklisti narazili na skupinku obrovitých zvierat, tých najväčších: Boli rovnako zvedavé ako my! FOTO

Zubry sú najväčšie voľne žijúce zvieratá na Slovensku, pričom samec môže vážiť až neuveriteľných tisíc kilogramov. Sledujte, ako dopadlo stretnutie medzi týmito obrami a cyklistami, ku ktorému došlo v Poloninách.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti narazili na skupinku obrovitých zvierat, tých najväčších: Boli rovnako zvedavé ako my! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Boli tesne pred západom slnka na lúke pod Veľkou Poľanou neďaleko pri odbočke na Smolník. Keď sme uvideli, ako sa niečo veľké mihlo pomedzi stromy, zosadli sme z bajkov a potichu počupiačky sa k nim čo najviac priblížili,“ začína rozprávanie Michal. Sadli si do trávy a pozorovali ich.

„Videli nás, vedeli o nás, že tam sme, ale nezaútočili a ďalej sa pásli. Spozorneli až keď sme sa postavili. A keď sme urobili jeden krok smerom k nim, tak od nás odbehli asi 50 metrov a obzreli sa za nami,“ opisuje Michal s tým, že potom už pokračovali vo svojej ceste. Avšak…

„O 200 metrov nižšie sme streli ďalšie trojčlenné stádo ako sa pasie, tak sme si to celé zopakovali :),“ prezradil cyklista ďalej. Podľa jeho slov zubor je naozaj obrovské zviera a toto bol super zážitok.

„Chvíľu na nás pozerali, chvíľu sa pásli… Veľa ľudí doteraz asi nestretli tak boli rovnako zvedaví ako my :),“ uzavrel Michal, ktorý nám z tohto neobyčajného zážitku poskytol fotografie.

Neobyčajný zážitok: Cyklisti narazili na obrovité zubry!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM