Kultúra

Čo zaujímavé sa u nás chystá v apríli? 8 podujatí v Humennom, na ktoré môžete vyraziť

Máme tu začiatok apríla a najvyšší čas zaznačiť si do kalendára, čo nechcete premeškať. My sme zaostrili na program, ktorý sa chystá v rámci prevažne kultúrnych podujatí v Humennom. Vyberajte, na čo určite skočíte...

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa u nás chystá v apríli? 8 podujatí v Humennom, na ktoré môžete vyraziť
Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľa 12. apríla o 15:00: Mlynček meľ

Začíname tipom pre deti. Rozprávkový príbeh podľa námetu P. E. Dobšinského a jeho rozprávky „Mlynček“. V podaní Detského divadla Cililing z Prešova. Vstupné 2 eurá. Divadelná sála kultúrneho strediska.

Utorok 14. apríla o 16:30: Beseda – Michaela Ella Hajduková

Na ktorú vás pozýva Vihorlatská knižnica. Romány s nádychom histórie a tajomna, popretkávané láškou, vášňou a dobrodružstvom. Na svoje si prídu aj tí, ktorí milujú cestopisy. Koníčkom tejto spisovateľky je totiž cestovanie, miluje históriu a Rumunsko.

Štvrtok 16. apríla o 17:00: Beseda s cestovateľom – Humenčanom Jankom Kerekešom

A ďalšia pozvánka Vihorlatskej knižnice. Tešiť sa môžete na zaujímavé cestovateľské príbehy.

Nedeľa 19. apríla o 19:00: Láááska

Lákadlo pre divadelných nadšencov. Bláznivá komédia, v hlavných úlohách Marek Majeský, Lenka Barilíková /alt. Lucia Jašková a Martin Mňahončák. Vstupné je 13 eur. Divadelná sála kultúrneho strediska.

Streda 22. apríl o 18:00: 54. Humenská hudobná jar – Svet operety a muzikálu

Hudba nezabudnuteľných melódií na doskách, čo znamenajú svet… Účinkuje Kvarteto AndreaS v zložení: Andrea Stankovská-Hallon (klavír, sprievodné slovo, flauta), Dušan Stankovský (klavír, hud.úpravy), Štefan Reiter (husle), Juraj Alexander (violončelo). Vstupné 2 alebo so zľavou 1 euro. V koncertnej sieni kaštieľa.

Streda 29. apríl o 18:00: 54. Humenská hudobná jar – Melodické opojenie

Komorný koncert v podaní sopranistky Márie Detvaj Sedlárovej a koncertného klaviristu Mateja Arendárika. Vstupné 2 alebo so zľavou 1 euro. V koncertnej sieni kaštieľa.

Štvrtok 30. apríl o 16:30: Stavanie mája

Účinkujú deti zo Základnej umeleckej školy na Mierovej ulici pod vedením p. Hodovancovej. Námestie pred kultúrnym strediskom.

Od štvrtka 30. apríla (do 3. mája): Švejkove pivné dni

Pivný festival doplnený kultúrnym programom a rôznymi atrakciami. Premiéru zažil vlani, keď do Humenného zavítalo 13 pivovarov a dokopy viac ako 40 druhov pív. Tentoraz to bude ešte viac, bližšie info o pripravovanom druhom ročníku nájdete tu!

Foto: ilustračné

Zdroj: MsKS, VK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM