Samospráva

Čo sa bude projektovať v roku 2019? Aj premostenie Laborca či cesta pod nadjazdom

Pozrite si výberový prehľad projektových dokumentácií, ktoré sa týkajú Humenného a mali by uzrieť svetlo sveta v roku 2019.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude projektovať v roku 2019? Aj premostenie Laborca či cesta pod nadjazdom
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom schválili na svojom ostatnom zasadnutí Plán investičných akcií mesta Humenné na rok 2019. A jeho súčasťou sú okrem samotných investičných akcií aj projektové dokumentácie, ktoré by mali byť v tomto roku vypracované. Vybrali sme niekoľké z nich.

Na rok 2019 je napríklad naplánované vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a realizáciu pre zmenu organizácie dopravy na ceste I. triedy v lokalite pod nadjazdom v Humennom s vytvorením priebežného pruhu na smer Medzilaborce.

Ak sme už pri doprave, dôjsť by malo tiež k vypracovaniu štúdie pre vymedzenie koridorov pre cyklotrasy spájajúce lokality Sídlisko pod Sokolejom, Kudlovce, Sídlisko IIA, Hubková, areál Nemocnice a polikliniky, nákupné stredisko na Mierovej a iné.

Poslanci schválili aj vypracovanie projektovej dokumentácie pre prepojenie Sídliska pod Sokolejom so športovým areálom na Chemlonskej ulici premostením Laborca.

A projektovať sa taktiež okrem iného bude oplotenie tréningového ihriska s umelou trávou na Chemlonskej ulici.

Dôjsť by podľa schváleného plánu malo aj na aktualizácie už existujúcich projektových dokumentácií, ako napríklad projektovej dokumentácie pre prístavbu exteriérového výťahu ako bezbariérového riešenia prístupu do Detskej polikliniky či projektovej dokumentácie vypracovanej v roku 2009 na výstavbu tartanovej atletickej dráhy v areáli ZŠ Hrnčiarska.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Najväčšou investičnou akciou v roku 2019 v Humennom je podľa schváleného plánu výstavba novej bytovky – 38 nájomných bytov. Pozrite si vo fotogalérii, kde by mala vyrásť.

V Humennom chcú postaviť novú bytovku: Vyrásť má na tomto mieste, FOTO
8
Galéria

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM