Kultúra

Čo ponúkne jún v Humennom? 5 podujatí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti

Ani sme sa nenazdali a už nový mesiac klope na dvere. V júni sa v Humennom bude konať niekoľko zaujímavých podujatí. My sme z nich vybrali presne päť.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne jún v Humennom? 5 podujatí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti
Zdroj: Dnes24.sk

Adam Ďurica na amfiku

5. júna sa v Humennom uskutoční tradičný koncert Neber drogy, ber hudbu. Humenčanom a spol. sa predstaví jeden z najpopulárnejších slovenských spevákov súčasnosti – Adam Ďurica. Začiatok koncertu je o 19-tej. Za lístok zaplatí mládež do 18 rokov 3 eurá a dospelí 5 eur. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert z amfiteátra presunie do Mestskej športovej haly.

Medzinárodný deň detí

V ten istý deň – 5. júna a to ešte pred spomínaným koncertom sa v okolí Domu kultúry budú konať oslavy Medzinárodného dňa detí. Od 14-tej budú prebiehať interaktívne hry pre deti. Tie sa budú môcť tiež povoziť na koňoch z Rekreačného a jazdeckého dvora Kamienka, CSC bude predávať výrobky šikovných detí a rozprávku Králiky z klobúka si užijú najmenšie deťúrence. Od 15-tej si na svoje prídu deti so športovým duchom, naplánované sú ukážky z taekwonda a capoeiry a od 16-tej sa začína rozprávka O červenej čiapočke v podaní hercov z Divadla hudby, určená už aj pre väčšie deti. Chýbať nebudú hasiči s technikou ani policajti so štvornohými pomocníkmi, deti si budú môcť užiť taktiež maľovanie na tvár či fotenie s maskotom mesta.

Deň otcov: Futbalamuta

Nielen Deň detí oslavujeme v júni. Devätnásteho je tu Deň otcov a špeciálny program je nachystaný v divadelnej sále Domu kultúry. O 15-tej sa tam uskutoční predstavenie v podaní Kladzianskeho divadla s názvom Futbalamuta. Vstup je voľný.

Radošinské naivné divadlo: LÁS-KA-NIE 2

24. júna o 19:30 taktiež v divadelnej sále Domu kultúry je na programe smutno-smiešna komédia LÁS-KA-NIE 2. Táto tragifraška z roku 1992 sa zaraďuje medzi najoriginálnejšie, ale zároveň aj najúspešnejšie tituly dramatika Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla. Vstupné je 13 eur.

Kultúrne leto v Humennom

19. jún bude prvou nedeľou v rámci tohtoročného Kultúrneho leta. Na námestí pri Fontáne lásky je od 17:30 nachystaný promenádny koncert žiakov a pedagógov zo SZUŠ Via Arto.

26. jún a druhý diel Kultúrneho leta. Deti ale i dospelí si prídu od 16:30 na svoje pri hre Mechúrik Koščúrik v podaní hercov Divadla na predmestí zo Spišskej Novej Vsi. Od 17:30 sa predstavia mladé hudobné talenty zo ZUŠ na Mierovej ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM