Správy

Chystáte sa na hroby do susedného okresu? Cintoríny v Snine sú otvorené dlhšie

Aj v susednom okrese chcú zabrániť preplneným cintorínom. Otvorené preto budú dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na hroby do susedného okresu? Cintoríny v Snine sú otvorené dlhšie
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V súvislosti so Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých upravili okresné mestá na hornom Zemplíne prevádzkový režim miestnych cintorínov. Zatiaľ čo Humenné predĺži otváracie hodiny cintorína len počas predĺženého dušičkového víkendu, v Snine sú cintoríny dlhšie otvorené už dávnejšie.

Mestský cintorín v Humennom bude od nedele 31. októbra do utorka 2. novembra otvorený dlhšie, a to od 7.00 do 22.00 hod. Dlhšie bude pre verejnosť otvorený aj Dom smútku. Informovali sme o tom v tomto článku.

Až do polovice novembra

V Snine predĺžili otváracie hodiny cintorínov už 18. októbra a v tomto režime budú fungovať až do polovice novembra. „Cintoríny v našom meste budú počas nadchádzajúcich sviatkov otvorené dlhšie. Otváracia doba bude v dňoch 18. októbra až 14. novembra od 7.00 do 21.00 hod," uviedla Miroslava Špitaliková z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu (MsÚ).

Zároveň pripomenula, že vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu samospráva žiada návštevníkov, aby si návštevu cintorínov naplánovali aj na iné dni, aby sa predišlo kumulácii veľkého počtu ľudí na jednom mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM