Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Chystá sa veľký súboj rybárov: Na Šírave budú loviť najväčšieho kapra

K slovenskému moru si to namieria rybári. A budú sa snažiť uloviť toho čo najväčšieho zemplínskeho kapra.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa veľký súboj rybárov: Na Šírave budú loviť najväčšieho kapra
Zdroj: TASR

Brehy Zemplínskej šíravy čoskoro zaplnia milovníci rybolovu. Od 16. do 23. septembra bude v šíravských vodách prebiehať IX. ročník pretekov v love kaprov s názvom Zemplínsky kapor 2017.

Lokality lovu

Vody zemplínskeho mora sa tak stanú miestom veľkého lovu. Do tohto ročníka je zatiaľ prihlásených 54 tímov a 19 náhradníkov. Pokoriť šíravské ryby udicou prídu nielen slovenskí rybári, ale aj tí z Česka či z Poľska. Loviť sa bude v prímestskej oblasti, na Kamenci, Klokočove, Paľkove, Zalužiciach, Lúčkach a Hôrke.

Späť do Šíravy

Oficiálne otvorenie začne slávnostným ceremoniálom so sľubom rybárov a rozhodcov. Po ulovení bodovanej ryby úlovky nahlásia rozhodcovi, ktorý ich odváži, zdokumentuje a zapíše do úlovkovej listiny. Pod jeho dohľadom ryby pustia späť do Šíravy. Vlani sa darilo rybárom najviac na Paľkove, kde sa ulovilo najviac rýb. A najťažší úlovok súťaže bol zaznamenaný v Lúčkach. Ryba mala 22 580 gramov.

Uvidíme, ako sa rybárom bude dariť tohto roku. Ak by ste ich chceli povzbudiť, tak s tým radšej opatrne, pretože im vyplašíte ryby. Môžete ich však pozorovať z diaľky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM