Futbal

Futbalovo tu vyrastal. V nominácii Slovenska je aj bývalý hráč Humenného

V nominácii Slovenska na prípravné stretnutia s Ugandou a Švédskom, ktoré sa odohrajú 8. a 12. januára v Abú Zabí, figuruje aj bývalý hráč Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Futbalovo tu vyrastal. V nominácii Slovenska je aj bývalý hráč Humenného
Zdroj: TASR

Dávid Guba (25), rodák z Vydrane a teda z Medzilaboriec, reprezentoval v žiackych kategóriách Humenné. Patrí k tým absolventom humenskej futbalovej školy, ktorý to dotiahli najďalej. A stále je veľmi mladý.

Ešte v dorasteneckom veku zakotvil v Prešove, odkiaľ prestúpil do Žiliny, neskôr hrával za Trenčín, s ktorým získal dva majstrovské tituly, no a v súčasnosti oblieka dres poľského tímu Termalica Nieciecza.

„V Trenčíne som už vyhral všetko. Cítil som, že potrebujem zmenu. Chcel som vyskúšať zahraničie. Som rád, že zo Žiliny to mám tri hodiny autom a z môjho rodného mesta z Medzilaboriec iba dve. Bývam v meste Tarnov. Budem to mať dvadsať minút autom,“ povedal ešte v júni tohto roku po prestupe Dávid Guba.

V pondelok oznámil asistent hlavného trénera futbalovej reprezentácie SR Jána Kozáka Štefan Tarkovič nomináciu na najbližšie prípravné zápasy, ktoré sa odohrajú 8., resp. 12. januára v Abú Zabí proti Ugande a Švédsku. V tejto nominácii sa ocitol tiež stredopoliar Dávid Guba (25). A aj keď v nej nefigurujú esá ako Hamšík či Škrteľ a ani nikto iný zo stabilných reprezentačných hráčov, je to veľká príležitosť ukázať sa nielen pre Dávida, ale aj ďalších mladých futbalistov.

Na archívnej fotke: Dávid Guba (v bielom) ešte v drese Trenčína

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM