Rôzne

Cestuje po Humennom MHD-čkou? Pribudla nová linka a došlo aj k ďalším zmenám

Od prvého mája došlo v Humennom k úpravám cestovných poriadkov MHD, v rámci ktorých pribudla aj jedna nová linka. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Cestuje po Humennom MHD-čkou? Pribudla nová linka a došlo aj k ďalším zmenám
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť DZS – M.K. TRANS ako prevádzkovateľ MHD v Humennom upravila po dohode s radnicou k 1. máju 2018 cestovné poriadky. V rámci zmien začala cez pracovné dni prevádzka novej linky č.7. Tá je vedená celkovo v štyroch spojoch. Humenné 24 o tom Informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Trasa novej linky

Ako priblížila bližšie, prvý ranný spoj o ôsmej hodine začína na železničnej stanici a spojí Sídlisko Pod Sokolejom – Sídliská III, II, I a Dubník s Kudlovskou ulicou a Suchým Jarkom. Ďalšie dva spoje budú mať okružnú trasu so začiatkom a koncom na Suchom jarku cez všetky spomínané sídliská. Posledný spoj o 12:20 hod. zo Suchého jarku takisto obslúži spomínané sídliská, no skončí na železničnej stanici.

„Radnica zriadila túto linku najmä pre mamičky s kočíkmi, seniorov a deti, keďže sa ňou dostanú k zdravotníckym zariadeniam a všetkým veľkým obchodným centrám v meste,“ uviedla Dochánová.

Ďalšie zmeny

Podľa ďalších slov Dochánovej menšej úpravy sa dočkala aj linka č. 2. Autobusy na tejto linke opätovne zachádzajú aj na Šmidkého ulicu a Ulicu Iľjikčana v časti Kudlovce. „Keďže šírka miestnych komunikácií vedúcich okolo rodinných domov v tejto lokalite neumožňuje využívať bežné autobusy, dopravca na túto linku vypravuje nízkopodlažný autobus,“ doplnila.

Na oboch zastávkach zastavujú spoje s odchodom o 7:00 hod., 14:25 hod. a 18:20 hod. zo železničnej stanice. Dopĺňa ich aj spoj linky č.3 s odchodom o 7:25 hod. zo sídliska Dubník, ktorý od zastávky Slovenská poisťovňa pokračuje o 7:35 hod. cez ulice Šmidkého, Iľjikčana, Kudlovskú a Polikliniku späť na železničnú stanicu.  

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM