Tomáš Šuhajda Rôzne

Čerstvé informácie priamo od primátorky Vaľovej: Čo je nové s humenským zimákom?

12. január 2016. MHK Humenné informuje o poškodenej streche na zimnom štadióne. Hrozí koniec sezóny. Mesto z bezpečnostných dôvodov uzavrelo štadión. O zhruba desať dní neskôr. Klub sa odhlásil zo súťaže. Primátorka mesta rokuje s rodičmi hokejovej a krasokorčuliarskej mládeže...

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé informácie priamo od primátorky Vaľovej: Čo je nové s humenským zimákom?
Zdroj: Dnes24.sk

O pár dní na to rokujú mestskí poslanci. A na pretrase je aj zimný štadión. Okrem strechy, ktorá sa nachádza v havarijnom stave je tu ešte niečo. Nové pravidlá platiace od novej hokejovej sezóny dávajú humenskému zimáku nálepku nevyhovujúci. Nevyhovujúcimi sa stanú mantinely a ochranné sklá.

V tejto súvislosti Slovenský zväz ľadového hokeja ponúkol mestu financie na ich výmenu. 37 500 eur, čo znamená polovicu z toho, čo by to malo celé stáť. Spolufinancovanie mesta v rovnakej výške poslanci odklepli.

Od týchto udalostí uplynul už nejaký ten týždeň. Ako situácia vyzerá dnes? Aj k tejto téme sa vyjadrila pre médiá humenská primátorka Jana Vaľová na minulotýždňovej tlačovke.

Ako Vaľová uviedla, o dotáciu na štadión požiadala aj premiéra Roberta Fica. Počas jeho návštevy mesta. „Včera (uplynulú stredu, pozn. red.) mi volali z úradu vlády, že nám podpísali 30 tisíc,“ prezradila primátorka.

Za tieto peniaze chce mesto podľa nej urobiť nové rozvádzače a vôbec, opraviť celú elektroinštaláciu. Ako uviedla Vaľová ďalej, podľa elektrikárov, ktorí tam robia revízie, by táto suma mala pokryť aj výmenu starého osvetlenia za nové ledkové, čo by malo znížiť náklady na elektrickú energiu na polovicu a osvetlenie štadióna dostane úplne iný charakter.

„Čo sa týka strechy, budeme rokovať s poisťovňou, aby nám prispela nejakými finančnými prostriedkami,“ vyjadrila sa primátorka na margo poškodenej strechy. Verí, že strecha bude do začiatku novej sezóny opravená.

A čo samotný seniorský hokejový tím? „Začneme od druhej ligy. Určite ju začneme na budúcu sezónu,“ poznamenala Vaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM