Tlačové správy

Čaká vás výber univerzity? Dajte sa na americký spôsob štúdia!

Systém amerického vysokoškolského vzdelávania má určité črty, vďaka ktorým sa odlišuje v porovnaní s ponukou univerzít na rozvojových trhoch. Aj preto si čoraz viac maturantov vyberá práve školu, ktorá sa tomuto systému podobá. A my vám povieme, prečo...

Ilustračný obrázok k článku Čaká vás výber univerzity? Dajte sa na americký spôsob štúdia!
Zdroj: Webnoviny.sk

Dobrá americká inštitúcia sa sústredí na rozvoj kritického myslenia študentov a ponúka skutočne interaktívne a malé triedy (najmä v porovnaní s európskymi univerzitami). Univerzity kladú veľký dôraz na obsah vzdelávania v oblasti priemyslu a trhov, čo súvisí s rozvojom praktických vedomostí a zručností študentov. K tomu, aby sa tieto ciele dosiahli, trénujú a rozvíjajú schopnosti lektorov, vybraných na základe schopnosti učiť, akademických skúseností či zručností, a rovnako tak aj na ich schopnosti ponúknuť praktické skúsenosti. Často sú nimi akademici s významným postavením z reálnych trhov, ktorých absolventi sú predurčení k práci.

Absolventi amerického štúdia sú úspešnejší

Americký systém sa líši od mnohých európskych univerzít, kde sú často akademici vyberaní na základe akademických skúseností. To síce často vedie k vynikajúcim študentom, no tiež to môže viesť aj k ich nevhodnému rozvoju. Tieto rozdiely pociťovať najmä v otázke uplatniteľnosti absolventov a praktickej prípravy absolventov pre vstup na trh. Na základe skúseností z University of New York in Prague, ktorá ponúka americké vzdelávacie programy, sa tieto rozdiely odrážajú predovšetkým v profesijnom úspechu, rovnako ako v ďalšom úspechu vo vzdelaní absolventov.

“Po americky” môžete študovať aj v Prahe

Anglicky vyučované vzdelávacie programy na UNYP, jedinej inštitúcii v Prahe ponúkajúce americke bakalárske, magisterské a MBA programy, dávajú dobrý príklad vďaka výsledkom takéhoto vzdelávacieho prístupu. Ich študenti, pochádzajúci z 65 krajín a učení lektormi pochádzajúcimi z viac než 20 krajín, sa ukázali ako absolventi, ktorí chápu, majú skúsenosti, zručnosti a kontakty, ktoré im pomôžu uspieť po celom svete a splniť ich profesijné a osobné ciele . Pri identifikácii takého úspešného trendu sa zdá, že niekoľko ďalších amerických škôl zvažuje otvorenie podobných amerických vzdelávacích centier aj v iných európskych metropolách, a to v Budapešti a Varšave.

Viedeň, podobne ako v Prahe UNYP, má tiež ponuku amerického vzdelávania, a to od polovice 90. rokov (UNYP začala v Prahe pôsobiť v roku 1998). Dokonca aj české štátne univerzity začali experimentovať s takýmto vzdelávacím prístupom zavedením menších anglických jazykových programov v rôznych odboroch v snahe napodobniť americké štýly vzdelávania a ponúknuť možnosť vzdelania ako zahraničným študentom, tak aj začínajúcim českým študentom .

foto: unyp.cz

univezita of new york v prahe
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM