Tomáš Šuhajda Hokej

Bude sa Humenné tešiť tento rok z postupu hokejistov? V ceste im bude stáť tím na čele s majstrom sveta!

MHK Humenné vstupuje do nového roku so štatistikami snov. 13 odohratých zápasov – 13 výhier v riadnom hracom čase a skóre 89:12 hovoria za všetko. Cieľ ostáva jasný a nemenný – postup do 1. hokejovej ligy. V sobotu ich čaká zápas 14. kola v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa Humenné tešiť tento rok z postupu hokejistov? V ceste im bude stáť tím na čele s majstrom sveta!
Zdroj: TASR

Aj keď do konca základnej časti nás čaká ešte 8 kôl – 24 bodov, všetko nasvedčuje tomu, že humenský tím sa stane víťazom skupiny B 2. hokejovej ligy.

Takisto neporazeným tímom v prebiehajúcej sezóne však zostáva aj MHK Dubnica nad Váhom, líder skupiny A. Dubničania „zaváhali“ len v jednom zápase, keď víťazstvo dosiahli až po predĺžení.

Majster sveta

V Dubnici pôsobí hneď niekoľko veľkých hokejových mien. V pozícii hrajúceho manažéra aj majster sveta z Göteborgu 2002 Miroslav Hlinka (41)! Ten hráva súčasne aj prvú ligu v Trnave.

„U mňa zavážilo hlavne to, že v Trnave je Miro Hála, s ktorým sa dobre poznám, budeme spolu aj v Dubnici… Som rád, že bol o mňa záujem,“ povedal Hlinka v rozhovore ešte pred sezónou pre hokejportal.net.

Ďalšie hviezdy!

V dubnickom hokeji pôsobí držiteľ troch cenných kovov zo svetových šampionátov aj ako športový manažér. Klub má záujem postúpiť do I. hokejovej ligy, pomôcť mu k tomu majú ďalšie známe mená slovenského hokeja – Ľubomír Sekeráš (44), skvelý obranca v minulosti pôsobiaci aj v NHL alebo hráči ako Marián Smerčiek, Anton Lezo, Peter Trokan či už spomínaný brankár Miroslav Hála.

Na fotke: Miroslav Hlinka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM