Rôzne

Bude na amfiku filmový festival? Je čas započať novú tradíciu, tvrdí Jana Vaľová

Humenská primátorka Jana Vaľová vyslovila počas krstu knihy o Ladislavovi Grosmanovi myšlienku súvisiacu s miestnym amfiteátrom. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Bude na amfiku filmový festival? Je čas započať novú tradíciu, tvrdí Jana Vaľová
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, vo štvrtok v Humennom krstili knihu o slávnom rodákovi Ladislavovi Grosmanovi. Ten je okrem iného autorom scenára k snímke Obchod na korze. Ide pritom o jediný slovenský film ovenčený Oscarom.

Na krste sa zúčastnila aj humenská primátorka Jana Vaľová. A tá počas svojho príhovoru uviedla, že je čas započať novú tradíciu. „Ktorou by bol filmový festival nesúci Grosmanovo meno a ktorý by oživil spomienky na humenský amfiteáter,“ povedala Vaľová.

V meste si totiž pred pár desiatkami rokov mohli Humenčania vychutnávať v teplejšej časti roka kino pod holým nebom. Filmy sa premietali na amfiteátri. Záujem zo strany Humenčanov bol v tej dobe veľký, podľa pamätníkov ľudí chodilo na každé premietanie nemálo.

„Niekedy boli všetky lavice obsadené, sedela som tak až hore na tráve,“ vylovila z pamäti pre náš portál jedna z pamätníčok, ktorá mala v tom čase asi 15 rokov. „Pamätám si mladíka, ktorý si k nám prišiel opýtať krompáč. Vraj nemal peniaze a na amfiteáter ho nepustili. Chcel sa asi podkopať,“ spomína s úsmevom pamätník bývajúci v blízkom okolí amfiteátra, čo dosvedčuje vtedajší veľký záujem o letné kino.

Humenčania, navštívili by ste filmový festival na amfiteátri?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM