Rôzne

Brekov, Kochanovce, Topoľovka i Lackovce: Štyri obce a Humenné s rovnakou novinkou

Humenné a ďalšie štyri okolité obce sa môžu pochváliť novou správou. V blízkom čase otvoria novozriadené denné stacionáre, ktoré budú poskytovať služby seniorom od skorého rána až do popoludňajších hodín.

Ilustračný obrázok k článku Brekov, Kochanovce, Topoľovka i Lackovce: Štyri obce a Humenné s rovnakou novinkou
Zdroj: Dnes24.sk

Spomenuté zariadenie sa chystajú uviesť do prevádzky začiatkom budúceho roka aj v Kochanovciach. Vybudovali ho v nevyužívaných priestoroch tamojšej školy s finančnou podporu obce.

„Na tomto mieste budú môcť naši seniori prežiť voľný čas, stretávať sa, oddychovať, ale aj stravovať sa za výhodných cenových podmienok. V ponuke zariadenia budú aj pracovná ergoterapia, masáže či zdravotné poradenstvo,“ informoval kochanovský starosta Miroslav Porochnavý.

Prevádzku stacionára zverili do rúk neziskovej organizácii, ktorá by mala na účet obce odvádzať nájomné a poplatky za spotrebované energie. Samospráve sa tak vráti investícia, ktorú vložila do výstavby zariadenia, a znížia náklady na prevádzkovú miestnej školy.

„Myslím si, že u nás vznikol veľmi zaujímavý priestor, kde budú prichádzať seniori do kontaktu so svojimi vnúčikmi. V areáli školského dvora sa môžu spoločne stretávať,“ podotkol Porochnavý. V kochanovskom stacionári budú pracovať dvaja ľudia.

Brekov je ďalšia obec v okrese Humenné, v ktorej sa chystajú otvoriť stacionár v januári budúceho roka. Potvrdil to miestny starosta Peter Mihaľko. „Fungovať bude v priestoroch bývalého školského bytu, ktorý sa nachádza v objekte našej základnej školy,“ poznamenal.

Aj tieto priestory prešli podobne ako v Kochanovciach čiastočnou rekonštrukciou. Pred vchodom pribudol bezbariérový prístup, v interiéri budúceho stacionára zasa bezbariérová toaleta. „Kapacita zariadenia bude 25 miest,“ vyčíslil Mihaľko.

Ďalšie denné stacionáre chcú uviesť do prevádzky začiatkom budúceho roka aj v obciach Lackovce, Topoľovka a v meste Humenné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM