Volejbal

Bol oporou Chemesákov, teraz je kapitánom nových majstrov: Peter Kašper získal piaty titul s tretím klubom

Humenčanom dobre známy Peter Kašper má dôvod na radosť. So svojím aktuálnym klubom VK Bystrina SPU Nitra získali premiérový titul v extralige. Pre samotného volejbalistu to však nie je nový pocit, veď titul oslavuje už po piatykrát!

Ilustračný obrázok k článku Bol oporou Chemesákov, teraz je kapitánom nových majstrov: Peter Kašper získal piaty titul s tretím klubom
Zdroj: TASR

Je rodákom z Bardejova, no v Humennom zažil mimoriadne úspešné volejbalové roky. Blokár Peter Kašper slávil s VK Chemes Humenné majstrovské tituly v rokoch 2008, 2010 a 2012. V roku 2013 sa stal majstrom Slovenska s taktiež už neexistujúcim bratislavským Volley Team-om.

Teraz sa píše rok 2016 a on zdvihol nad hlavu majstrovský pohár so spoluhráčmi v klube VK Bystrina SPU Nitra. „Tím sa poskladal hneď v prvom roku. Prišli noví sponzori, tréner i hráči. Bolo toho veľa, ale zvládli sme to. Majstrovský titul je aj istou náplasťou za prehru v Slovenskom pohári,“ vyjadril sa Kašper.

Jeho tím tak napodobnil hokejistov Nitry, ktorí sa pred dvomi týždňami stali majstrami Slovenska. Takisto prvýkrát v histórii a tiež neboli v pozícii najväčšieho favorita na titul. Napokon však aj oni spravili nitrianskym fanúšikom dôvod na radosť.

„Už pred finále sme vraveli, že by bolo krásne, keby Nitra získala dva tituly. To sa aj podarilo. Myslím si, že všetci Nitrania môžu byť teraz hrdí a oslavovať s nami. My sme fandili hokejistom a snáď aj oni nám. Ja sa teším, že sa v Nitre vybudoval silný hokej aj silný volejbal. Dúfam, že to bude takto pokračovať,“ povedal kapitán nových majstrov Slovenska, ktorý úspešne hájil aj farby Humenného.

zdroj: Dnes 24, tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM