Tomáš Šuhajda Rôzne

Boj s rozbitými cestami v kraji: Na opravy výtlkov pôjde ďalších 1,5 milióna eur

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválili na dnešnom rokovaní ďalších 1,5 milióna eur na úpravu výtlkov.

Ilustračný obrázok k článku Boj s rozbitými cestami v kraji: Na opravy výtlkov pôjde ďalších 1,5 milióna eur
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Riaditeľ Správy a údržby ciest Vladimír Kozák po hlasovaní poslancov uviedol, že peniaze sú určené na realizáciu rekonštrukcií havarijných stavov na cestách 2. a 3. triedy. „Táto zima bola pre nás mimoriadne náročná. Ešte aj dnes ráno sme museli upravovať cesty, pretože v severných okresoch nasnežilo. Sme pripravení, hneď ako to dovolí počasie, okamžite sa pustiť do opráv vozoviek,“ povedal Kozák.

Základný návrh na zoznam najviac poškodených úsekov by mal byť pripravený, avšak počasie a snehové zrážky nedovolili vyhodnotiť stav všetkých ciest. Návrh tak nie je konečný a bude potrebný ďalší monitoring.

Čo spôsobuje výtlky

„Z pohľadu výtlkov to bola najhoršia zima, ja si takú nepamätám za posledných 20 rokov. V noci nám mrzne, najmä v severných častiach kraja a ľad roztiahne zrná, ktoré sú v obalenej zmesi a to spôsobuje výtlk za výtlkom,“ vysvetlil Kozák.

Úpravy potrvajú do polovice leta

Riaditeľ Správy a údržby ciest dúfa, že dokážu nájsť dostatok potrebných prostriedkov z rozpočtu na všetky výtlky a diery na cestách. Úpravy ciest podľa neho plánujú ukončiť v polovici leta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM