Rôzne

Blíži sa Medzinárodný deň múzeí: Takýto program čaká na návštevníkov zámku a skanzenu

Už čoskoro a opäť aj v Humennom. Preštudujte si program, ktorý je v našom meste pripravený počas Medzinárodného dňa múzeí.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Medzinárodný deň múzeí: Takýto program čaká na návštevníkov zámku a skanzenu
Zdroj: Dnes24.sk

Vihorlatské múzeum v Humennom už po 31-krát organizuje oslavy Medzinárodného dňa múzeí. 21. mája budú v renesančnom zámku, ale aj v skanzene pre návštevníkov k dispozícii všetky múzejné expozície, výstavy a pripravené sú aj podujatia.

Ako informovala Jana Fedičová z Vihorlatského múzea, v kostolíku sv. Michala Archanjela z roku 1864 sa už tradične uskutoční pravoslávna bohoslužba. „Autentickosť dedinského prostredia doplnia ukážky domácich a zahraničných ľudových remeselníkov (kováči, tkáčky, paličkárky, drotári, drevorezbári), rekreačná jazda na koňoch a bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory z regiónu,“ uviedla J. Fedičová.

Doplnila, že v podvečerných hodinách sa na nádvorí zámku bude konať pôsobivý koncert mužskej speváckej skupiny Rusinija z Humenného.

Tu je kompletný program:

(Nedeľa 21. máj 2017)

Program v zámku

  • 14:00–18:00 Prehliadka expozícií a výstav:

Expozície: umelecko-historická, sakrálna a prírodovená. Výstavy: Krása porcelánu (zbierka M. Mihaliča), Mária Cingeľová – Pohľady do stratena.

  • 18:30 RUSINIJA z Humenného

Program v skanzene

  • 14:00 – 18:00 Prehliadka expozície, ukážky tradičných remesiel, jazda na koňoch
  • 14:30 Pravoslávna bohoslužba
  • 16:00 4. ročník Rusínskeho folklórneho festivalu (FS Chemlon a Chemloňáčik, Zornica, Bosoročky, Hačure, Prameň a ďalšie)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM