Rôzne

Bez nárečia by to tu nebolo ono: Hľadá sa najobľúbenejšie slovo používané v Humennom!

Na svoje nárečie Humenčania nedajú dopustiť a radi ho využívajú aj v súčasnosti. A ktoré slovo je v našom meste to naj? Rozhodnúť o tom môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Bez nárečia by to tu nebolo ono: Hľadá sa najobľúbenejšie slovo používané v Humennom!
Zdroj: Dnes24.sk

Čuli sce? Okrem toho, že naše nárečie je odjakživa mäkké, vyskytuje sa v ňom aj veľa pre neho typických slov. A zaujímavých. Mnohé z nich denne používame aj v našom meste a bez nich by Humenné hádam ani nebolo Humenným.

Slová ako takoj, bizovne, šicko, popať, ic či čom patria u mnohých k dennému slovníku, ďalšie ako beľiš, paľančuha, vešeľe alebo napríklad kapura možno nie k až tak frekventovaným, ale k nášmu mestu takisto bezpochyby patria.

Nárečových slov, ktoré sa v Humennom používajú a sú pre naše mesto príznačné, je prirodzene mnoho. A ktoré presne je vášmu srdcu najviac blízke? Hľadáme totiž to najobľúbenejšie! A môže to byť práve to vaše… Zapojte sa aj vy a napíšte nám svoje najobľúbenejšie nárečové slovíčko, ktoré sa používa v Humennom. Môžete tak urobiť:

Následne vyberieme z vašich odpovedí najviac frekventované takéto spomínané slovíčka, za ktoré budete môcť osobne zahlasovať v ankete. Zaslať nám svoj návrh môžete jedným z vyššie uvedených spôsobov do 15. augusta 2018 12:00 hod.

Z následného hlasovania na našom portáli vzíde jediný víťaz – kráľ či kráľovná nášho slovníka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM