Tlačové správy

Bez korupcie a klientelizmu: Kraj by mal viesť nestraník, tvrdí Gašper

Kandidát na prešovského župana Pavol Gašper je zástancom boja proti korupcii a klientelizmu. Súčasný stav vo vyššom územnom celku (VÚC) nazýva postupným rozoberaním majetku.

Ilustračný obrázok k článku Bez korupcie a klientelizmu: Kraj by mal viesť nestraník, tvrdí Gašper
Foto: Peter Handzuš

Správna cesta – nestraníckosť

Pavol Gašper má skúsenosť so straníckymi štruktúrami, aj s politikmi, ktorí sú oblečení v politických straníckych tričkách. Podľa popradského komunálneho politika sa čistota v riadení Prešovského samosprávneho kraja (PSK) dá zaistiť jedine zvolením nestraníka. „Je nesmierne dôležité, aby nasledujúce voľby vyhral nezávislý a nestranícky kandidát. Aby sme odbúrali rozoberanie majetku, korupciu a klientelizmus, ktorý v tomto kraji panuje,“ konštatoval Gašper. Súčasné vedenie VÚC podľa popradského kandidáta hrá podľa vopred stanovených politických nôt. Každý iný muzikant je z diania vypoklonkovaný.

Podľa Gašpera niektorí odvážlivci, ktorí prišli do konfliktu so straníckym krajským vedením, sú ekonomicky likvidovaní. „Straník pracuje hlavne pre stranu a dosadzuje na svoje miesta straníkov a nie odborníkov. Nezávislý kandidát pracuje pre občanov kraja a preto sa nespoľahne na stranícky spriahnutých úradníkov, ale na odborníkov,“ dodal popradský exviceprimátor.

Vlastná skúsenosť

Čo dokážu stranícke štruktúry zažil na vlastnej koži Gašper pri ostatných komunálnych voľbách ako kandidát na popradského primátora. Svojej kandidatúry sa vzdal v prospech straníckeho nominanta. Dnes to vidí takto: „Mám skúsenosti z vlastného života. Pred tromi rokmi som sa v popradských primátorských voľbách vzdal svojej kandidatúry v plnom presvedčení, že robím dobre, že sa vzdávam v prospech čestného človeka, ktorý bol straníckym nominantom. Výsledok vidia všetci. Nechcem povedať, že katastrofálny, ale prinajmenšom žalostný,“ vysvetlil komunálny politik, aj vďaka ktorému sa do čela Popradu dostal nominant KDH a SDKÚ.

Morálka na prvom mieste

Pavol Gašper samotnú kampaň ako aj nadchádzajúce voľby považuje za boj morálky proti nemorálke, boj strachu proti slobode. „Dosť bolo straníckych kandidátov a straníckej politiky. Najväčšími nepriateľmi kraja sú nemorálni ľudia na najvyšších miestach kraja. Hľadáme dobro pre ľudí, nie pre strany a jej sponzorov,“ uzavrel popradský kandidát.

Viac o Pavlovi Gašperovi na www.pavolgasper.sk

(Politická reklama) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM