Tomáš Šuhajda Rôzne

Betlehemské svetlo pre Humenčanov: Kedy a kde ho budú skauti rozdávať verejnosti?

Aj tento rok sa Betlehemské svetlo vďaka dievčatám a chlapcom zo skautingu bezpečne dostane aj k nám do Humenného. Pozrite si, kedy a kde ho budú rozdávať verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo pre Humenčanov: Kedy a kde ho budú skauti rozdávať verejnosti?
Zdroj: Dnes24.sk

Skautky a skauti budú svetlo zo Svätej zeme rozvážať po celom Slovensku už po 24. raz a postupne ho prinesú do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov, aby mohlo dotvárať atmosféru Vianoc.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt, nesie nadkonfesionálne posolstvo, má spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete.

„Betlehemské svetlo preberieme v Humennom 21. 12. (sobota) o 18.34 hod.,“ píše sa na stránke humenských skautov s tým, že ešte v ten istý deň ho budú rozvážať do okolia vlakovými spojmi.

Verejnosti ho budú rozdávať na Štedrý deň v utorok od 9:00 do 14:00 a to na týchto miestach: „Námestie slobody – pri stromčeku, Sídlisko III – pred kostolom Troch Košických mučeníkov, Sídl. pod Sokolejom – pred kostolom Sťatia sv. J. Krstiteľa, Dubník – pred gréckokatolíckym chrámom sv. Ducha,“ informujú skauti z Humenného.

Foto: ilustračné, Zdroj: Supreme Communication, s.r.o.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM