Iné športy

Najrýchlejší: Humenčan Tomáš nechal na tristovke za sebou všetkých súperov!

Medzi žiakmi z celej krajiny sa nenašiel nikto, kto by ho v behu na tristo metrov predbehol. Tomáš Matuščák z Humenného sa stal majstrom Slovenska!

Ilustračný obrázok k článku Najrýchlejší: Humenčan Tomáš nechal na tristovke za sebou všetkých súperov!
Zdroj: 1.AK Humenné

V Humennom vyrastá veľký atletický talent. Tomáš Matuščák sa zúčastnil atletických majstrovstiev Slovenska žiakov základných škôl v Nových Zámkoch, na ktorých sa stal majstrom Slovenska v behu na 300 metrov! A to s časom 37,13 s.

Člen 1. Atletického klubu Humenné vycestoval okrem toho aj na dvojdňové atletické majstrovstvá Slovenska dorastu do Dubnice nad Váhom. Tomáš sa predstavil v troch behoch na 100 metrov. V rozbehu časom 11,47 s ako víťaz postúpil do medzibehoch a solídnym časom 11,23 s boli pred finále o to väčšie očakávania. V ňom sa šlo na doraz. Výsledný čas 11,20 s bol síce osobný rekord o dvadsaťtri stotín, no stačilo to „len“ na štvrté miesto.

Druhý deň sa sa bežala dvestovka. V rozbehu bolo potrebné bežať naplno, aby sa Tomáš kvalifikoval do finále. Časom 23,12 s postúpil medzi šiestich najlepších. Vo finále sa bežalo rýchlo, humenský atlét aj napriek natiahnutým slabinám časom 23,13 s skončil opäť na štvrtom mieste.

Do tretice čakali Tomáša Matuščáka aj atletické majstrovstvá Slovenska juniorov v Bratislave. Na 100 metrov sa kvalifikoval do finále z rozbehu časom 11,37 s. Vo finále to ešte vyšperkoval na 11,21 s, čo bol osobný rekord a celkovo šieste miesto. Na 200 metrov si Tomáš famóznym behom vybojoval účasť na významnom európskom šampionáte (Európsky Festival mládeže EYOFU17 – Győr, Maďarsko). Zo Slovenska je pritom vybraných za atletiku 7 chlapcov a 7 dievčat po splnení limitu SAZ.

Spravodajský portál Humenné 24 o tom informoval tréner 1. Atletického klubu Humenné Marek Lučka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM