Tomáš Šuhajda Rôzne

ANKETA: Čo by v Humennom chceli zmeniť jeho obyvatelia?

Počas dnešného Sviatku práce sme vyspovedali pár Humenčanov. Spýtali sme sa ich, s čím sú v našom meste najmenej spokojní a čo by radi zmenili, aby sa cítili v Humennom lepšie.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Čo by v Humennom chceli zmeniť jeho obyvatelia?
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina odpovedí sa týkala nedostatku pracovných príležitostí. Upozorňovali na to starší, ktorých detí sa museli za prácou odsťahovať, mladí študenti, ktorí sa už teraz obávajú o prácu a samozrejme aj ľudia v produktívnom veku. Pre väčšiu rôznorodosť odpovedí sme vybrali a publikovali len jednu z tejto oblasti.

Tu sú odpovede:

Anna (70): Som nespokojná s dlažbou, ktorá je na námestí. Mám už zničené všetky topánky a ako dôchodkyňa si nemôžem dovoliť kupovať stále nové.

Mária (52): Najviac ma trápi vysoká nezamestnanosť. Je tu veľmi málo pracovných príležitostí a ak sa niečo vyskytne, častokrát to miesto býva obsadené ľuďmi z iných okolitých miest. A myslím si, že v našom meste máme aj my dostatok schopných a šikovných ľudí.

Jozef (76): Lekári sa rozchádzajú po celom meste a poliklinika ostala poloprázdna. Pre nás starých to je problém. Tiež by sa pridalo viac lavičiek aj mimo námestia.

Lívia (16): Máme tu veľmi málo koncertov, to mi chýba najviac. Nejaké sú, ale väčšinou niekedy neskoro v noci. A na tie ma rodičia nepustia. Ešteže tu začalo fungovať 3D kino.

Lukáš (26): Momentálne sú podľa mňa najväčším problémom cesty, výtlky. Verím, že ich čoskoro opravia.

Barbora (17): Mne tu veľmi chýba väčšie uzavreté obchodné centrum ako majú napríklad v Michalovciach. V zime alebo keď prší nemáme kam s kamarátkami chodiť.

Július (45): Prekáža mi problematické parkovanie pri poliklinike!

Zopár Humenčanov nám napriek snahe na našu otázku odpovedať nevedelo. Niektorí preto, že im ku šťastiu v tomto meste nechýba nič, iní naopak, nie sú spokojní s ničím a bolo by to podľa nich na dlhšiu debatu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM